Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πανικόβλητοι στα σούπερ μάρκετ: Αποσύρεται έκτακτα πασίγνωστο προϊόν!

Σήμανε συναγερμός από τον ΕΦΕΤ

16 Ιουνίου 2022 14:51
Πανικόβλητοι στα σούπερ μάρκετ: Αποσύρεται έκτακτα πασίγνωστο προϊόν!
Πηγή φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, ο οποίος προχώρησε στην ανάκληση τυποποιημένου κοτόπουλου. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Δείτε επίσης: Βασιλιάς ο Σκλαβενίτης: Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί, οι αυξήσεις και τα επιδόματα σε εργαζόμενους

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2022, προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία:

σουπερ-μαρκετ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 1κιλ. ΚΤΨ., με ημερομηνία κατάψυξης 30/11/2021 και ανάλωσης 30/11/2022, που παράγεται από την εταιρεία «ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΡΕΑΤΩΝ (ΒΕΚ) ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΗ ΑΒΕΕ» και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του Ε.Φ.Ε.Τ., διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται κατωτέρω να μην το καταναλώσουν».

Τα παίρνει όλα ο Σκλαβενίτης

Η αλυσίδα The Mart Cash and Carry, ο βραχίονας της χονδρικής της Σκλαβενίτης, προχώρησε στην εξαγορά 9 μισθωμένων καταστημάτων του δικτύου της, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Οικονομικού Ταχυδρόμου. Πωλήτρια είναι η Eurobank από την οποία η αλυσίδα cash and carry ενοικίαζε τα ακίνητα.

σουπερ-μαρκετ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Πρόκειται για τα καταστήματα Κηφισού, το πρώτο και μεγαλύτερο κατάστημα της The Mart, Παλλήνης, Πάτρας, Λάρισας, Βόλου, Ξάνθης, Ηρακλείου Κρήτης, Ιωνίας και Εγνατίας, το δεύτερο μεγαλύτερο κατάστημα της αλυσίδας. Τα δύο τελευταία βρίσκονται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σε ό,τι αφορά το τίμημα της συναλλαγής, πληροφορίες αναφέρουν πως ξεπέρασε τα 90 εκατ. ευρώ.

Συνολικά το δίκτυο της αλυσίδας αριθμεί 12 υποκαταστήματα εκτός του κεντρικού στη Λ. Κηφισού Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι η The Mart (πρώην Makro) εξαγοράστηκε από την Σκλαβενίτης την τελευταία ημέρα του 2014.
Η οικογένεια Σκλαβενίτη είχε δώσει τότε στους Γερμανούς της Metro Group περί τα 65 εκατ. ευρώ. Μετά την εξαγορά, εν έτει 2015, η Grivalia είχε ανακοινώσει ότι αγοράζει με sale and lease back 9 ακίνητα της αλυσίδας Cash and Carry, συνολικής επιφάνειας 100.000 τ.μ. έναντι τιμήματος 60 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα η αγοράστρια εκμίσθωσε τα καταστήματα αυτά στην αλυσίδα χονδρικής, που είχε περάσει πλέον στον έλεγχο στην Σκλαβενίτης, έναντι αρχικού ετήσιου μισθώματος 5,7 εκατ. ευρώ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share