Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται 37άρια! «Θερμή γλώσσα» από την Ισπανία θα «χτυπήσει» τη χώρα (Video)

Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία

16 Ιουνίου 2022 12:22
Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται 37άρια! «Θερμή γλώσσα» από την Ισπανία θα «χτυπήσει» τη χώρα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί ο καιρός να παραμείνει άστατος τις επόμενες ημέρες σε πολλές περιοχές της χώρας, ωστόσο, στη συνέχεια το σκηνικό θα αλλάξει, καθώς αναμένονται τα πρώτα 37αρια!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, την Πέμπτη, ο καιρός αναμένεται συννεφιασμένος και ίσως σημειωθούν τοπικές βροχές στα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, ανατολική στη Θεσσαλία και βορειοανατολική Στερεά.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, την Παρασκευή η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή. Αναμένεται να κάνει λίγη περισσότερη ζέστη στα ηπειρωτικά, κοντά στους 30-31 βαθμούς.

Το Σάββατο αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία λόγω της αστάθειας στις ηπειρωτικές περιοχές, ενώ θα δροσίσει την Κυριακή. Από τη Δευτέρα, πάντως, αναμένεται σταδιακή άνοδος του υδραργύρου, που σχετίζεται με το κύμα ζέστης στην Ιβηρική Χερσόνησο.

«Από την Ισπανία, μια πολύ θερμή γλώσσα από τα βόρεια τμήματα της Αφρικής έχει μια διάθεση, μια τάση να κινηθεί τα επόμενα 24ωρα μέχρι και το Σαββατοκύριακο αρκετά βόρεια να φτάσει μέχρι και το Λονδίνο, για παράδειγμα, στα νότια τμήματα της Μεγάλης Βρετανίας, στις Κάτω Χώρες, μέχρι τη Γαλλία. Δεν αποκλείεται η Γαλλία για ίσως πρώτη φορά για αρχές καλοκαιριού, να έχει κοντά στους 39-40 βαθμούς», ανέφερε ο κ. Αρναούτογλου.

«Και καθώς αυτή η θερμή μάζα θα κινείται ανατολικότερα, βορειοανατολικότερα δεν αναμένεται να φτάσει μέχρι τη Σκανδιναβία, αλλά μέχρι το ύψος σχεδόν της Βόρειας Γερμανίας. Πολλά προγνωστικά μοντέλα θέλουν θερμοκρασίες αρκετά υψηλές και στις γερμανόφωνες χώρες, ακόμα και πάνω από 37-38 βαθμούς, σε κάποιες περιπτώσεις δείχουν 39-40 τοπικά, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, εξηγώντας τα προγνωστικά στοιχεία, που υπάρχουν μέχρι στιγμής, τόνισε ότι «αυτή η θερμή μάζα θα κινηθεί ανατολικότερο αφήνοντας χώρο σε πιο ψυχρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη να εισέλθουν από βδομάδα σε περιοχές, όπου θα έχουν αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες, από τη Γαλλία μέχρι και τη Γερμανία, και εδώ θα χαλάσει πολύ ο καιρός με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αλλά αυτά τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα ωθήσουν στην ουσία τη ζέστη από τις δυτικές περιοχές της Ευρώπης προς τα ανατολικά, με αποτέλεσμα κυρίως προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας να αναμένουμε και σε εμάς ένα κύμα ζέστης με θερμοκρασίες κοντά στους 35 με 36 έως και 37 βαθμούς με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share