Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Δίκη για φονικές πλημμύρες Μάνδρας: Αθώα η Δούρου - Ένοχη η Δήμαρχος και άλλοι 7 κατηγορούμενοι

Η απόφαση του δικαστηρίου

16 Ιουνίου 2022 10:07
Δίκη για φονικές πλημμύρες Μάνδρας: Αθώα η Δούρου - Ένοχη η Δήμαρχος και άλλοι 7 κατηγορούμενοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αθώα κρίθηκε για όλα τα αδικήματα που αντιμετώπιζε η Ρένα Δούρου για τις φονικές πλημμύρες στη Μανδρα Αττικής το 2017. Ειδικότερα, ομοφωνα αθώα κρίθηκε για την παράβαση καθήκοντος και κατά πλειοψηφία αθώα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμέλειας, της πλημμύρας εξ αμέλειας και των σωματικών βλαβών εξ αμέλειας.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ομοφωνα αθώους 12 εκ των 21 κατηγορουμένων για το σύνολο των αξιόποινων πράξεων που κατηγορούνταν, ανάμεσα τους ο τότε δήμαρχος Μεγάρων και ο τότε δήμαρχος Ελευσίνας, υπαλλήλοι πολεοδομίας και υπαλλήλοι επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων.

Αντίθετα οι δικαστές κατά πλειοψηφία έκριναν ενόχους οκτώ κατηγορουμένους μεταξύ των οποίων δύο αντιπεριφερειάρχες, την τοτε δήμαρχο Μάνδρας, δασαρχες και στελέχη πολεοδομίας και αστυνόμευσης ρεμάτων.

Η ενοχή των συγκεκριμένων κατηγορουμένων αφορά κατά περίπτωση τα αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβων από αμέλεια, ενώ και αυτοί κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι για την πράξη της παράβασης καθήκοντος. Η διαδικασία συνεχίζεται και εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου επι των ποινών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share