Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γλυπτά του Παρθενώνα: Έβαλε τα πράγματα στη θέση τους ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης - «Δεν είναι λύση...»

Η απάντησή του σε όσα λένε οι Βρετανοί

15 Ιουνίου 2022 23:37
Γλυπτά του Παρθενώνα: Έβαλε τα πράγματα στη θέση τους ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης - «Δεν είναι λύση...»
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι Βρετανοί επισημαίνουν, ότι είμαστε κοντά σε λύση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την επιστροφή τους, αλλά ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Ο ίδιος, μέσω της ΕΡΤ χαρακτήρισε την πρόταση για συμφωνία διαμορασμού μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου ως ελιγμό που γίνεται για να σταματήσει ο θόρυβος.

«Το αίτημα αυτό είναι ένας ελιγμός για να σταματήσει αυτός ο θόρυβος γύρω από τα γλυπτά χωρίς να είναι πραγματική λύση. Δεν είναι λύση να σου δανείσει κάποιος κάτι που εσύ θεωρείς ότι δεν είναι ιδιοκτησία του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευμα των Times του Λονδίνου: Ανήκουν στην Αθήνα, πρέπει να επιστραφούν!

Στο πλευρό της Ελλάδας τάσσονται οι Times του Λονδίνου στο μείζον ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Η βρετανική εφημερίδα μάλιστα αναφέρει ότι επί 50 χρόνια στήριζαν την κυβέρνηση και το βρετανικό μουσείο στη θέση κατά της επιστροφής και σήμερα ανακοινώνουν ότι αλλάζουν γνώμη.

«Τα γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα. Τώρα πρέπει να επιστραφούν», αναφέρουν σε άρθρο τους με τίτλο: «Η άποψη των Times για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Ενώνοντας την Ελληνική Κληρονομιά».

Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα θα ήταν μια γενναιόδωρη χειρονομία όταν η Βρετανία χρειάζεται να αναθερμάνει τις ευρωπαϊκές φιλίες, τονίζεται σε άλλο σημείο του άρθρου.

γλυπτα-παρθενωνα

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share