Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Κόρινθο - Συναγερμός απέναντι από τον Προαστιακό

Ανησυχία για την εξάπλωσή της

15 Ιουνίου 2022 18:24
Φωτιά στην Κόρινθο - Συναγερμός απέναντι από τον Προαστιακό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (15/6) στην Κόρινθο και την περιοχή του Πύργου, απέναντι ακριβώς από τον Προαστιακό, προκαλώντας ανησυχία.

Όπως αναφέρει το Korinthostv.gr, στο σημείο επιχειρούν πέντε οχήματα της πυροσβεστικής με 10 άντρες επειδή στην περιοχή υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις και δύο με τρία σπίτια που δεν κινδυνεύουν άμεσα, με φωτιά να υπάρχει και στην Αλεξανδρούπολη.

Πώς οι πυρκαγιές του καλοκαιριού θα επηρεάσουν την ημερομηνία των εκλογών

Μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ έχει μπει ζωηρά πλέον στο τραπέζι η σκέψη οι εκλογές να γίνουν στις 25 Σεπτεμβρίου ή στις 2 Οκτωβρίου.

Βεβαίως στην υλοποίηση αυτού του σεναρίου καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι εξελίξεις μέσα στο καλοκαίρι.

Αποτρεπτικός παράγοντας για παράδειγμα θα ήταν αν η χώρα ξαναζούσε τον εφιάλτη του περασμένου Αυγούστου με τις πυρκαγιές. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος προέβλεψε ένα “σκληρό καλοκαίρι”, επικαλούμενος τις μετεωρολογικές προγνώσεις που δείχνουν, όπως είπε, ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα είναι “hotspot της κλιματικής κρίσης”.

Ένας ακόμη καθοριστικός παράγοντας θα είναι και οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, παρ’ ότι συνήθως στις μεγάλες κρίσεις οι πολίτες “συσπειρώνονται” γύρω από την κυβερνητική παράταξη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share