Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γιώργος Τράγκας: Εντολή να ανοιχτούν τα emails και τα μηνύματα των μελών της οικογένειας του - Ραγδαίες εξελίξεις (Video)

Σε ποια κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες των αρχών

15 Ιουνίου 2022 14:46
Γιώργος Τράγκας: Εντολή να ανοιχτούν τα emails και τα μηνύματα των μελών της οικογένειας του - Ραγδαίες εξελίξεις (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαίνεται ο πόλεμος της οικογένειας Τράγκα, την ώρα που η προέλευση της αμύθητης περιουσίας του δημοσιογράφου εξελίσσεται σε γρίφο για πολύ δυνατούς λύτες. Αποκαλυπτικό ήταν το ρεπορτάζ της Ρούλας Κουσκουρή, το μεσημέρι της Τετάρτης ενώ στο πλατό της εκπομπής “Αλήθειες με τη Ζήνα”.

Γιώργος Τράγκας: Η έδρα της εταιρείας του στο Λονδίνο και η έρευνα που σταμάτησε το 2004 - Η εντυπωσιακή βίλα στην Κέρκυρα & το έρημο σαλέ στον Παρνασσό

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις κινήσεις που έκανε ο Γιώργος Τράγκας κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας και οι οποίες έχουν προκαλέσει την έρευνα των αρχών για τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε την, κατά τα φαινόμενα, μεγάλη περιουσία του.

Ο Γιώργος Τράγκας, σύμφωνα με το MEGA, είχε συστήσει και εταιρεία στο Λονδίνο μέσω της οποίας πραγματοποιούσε αγοραπωλησίες ακινήτων με την έδρα της να βρίσκεται σε δρόμο στο Σάουθ Γούντφορντ στο ανατολικό Λονδίνο.

Παράλληλα ο πρώην γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Δημήτρης Μπαντζελής, υποστήριξε ότι επί των ημερών του προετοιμάζονταν έλεγχοι για τον Γιώργο Τράγκα αλλά, όπως υποστηρίζει, δεν συνεχίστηκαν όταν εκείνος αποχώρησε.

«Εμείς ετοιμαζόμασταν να τον καλέσουμε για φοροδιαφυγή, όπου όμως μας πρόλαβαν οι εκλογές του Μαρτίου του 2004 και το πράγμα έμεινε έτσι δεν προχώρησε. Από τους διαδόχους μου» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην ΓΓ του ΣΔΟΕ.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση της τεράστιας περιουσίας που άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας εξελίσσεται σε δυσεπίλυτο γρίφο για τις αρχές με νομικούς κύκλους να εκτιμούν ότι θα χρειαστούν χρόνια μέχρι να πέσει φως στις «μεθόδους» απόκτησης.

Την ίδια ώρα, δεύτερη έρευνα που επικεντρώνεται αποκλειστικά στη χήρα του Γιώργου Τράγκα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ελέγχει εξονυχιστικά και τα «πόθεν έσχες» που υπέβαλε η Μαρία Καρρά ως δημοσιογράφος. Γι’ αυτό και προχώρησε στη συνολική δέσμευση της προσωπικής της περιουσίας.

Τις επόμενες ημέρες η χήρα του δημοσιογράφου, Μαρία Καρρά, όπως όλα δείχνουν, θα περάσει στην αντεπίθεση προσφεύγοντας κατά της διάταξης που δεσμεύει τα περιουσιακά της στοιχεία.

Το σπίτι στην Κέρκυρα

«Ο Γιώργος Τράγκας είχε ελεγχθεί επτά-οκτώ φορές από το ΣΔΟΕ και την αρμόδια Αρχή για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή ύστερα από αγορές ακινήτων στην Ελλάδα.

Σε μια από αυτές (για τη βίλα στην Κασσιόπη της Κέρκυρας) είχε δηλώσει ως τιμή αγοράς το 10% της πραγματικής, χρησιμοποιώντας για την αγορά του ακινήτου αξίας 1.200.000 ευρώ μια βρετανική offshore εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ» ανέφερε στο «Βήμα της Κυριακής» και στον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, ένας κρατικός λειτουργός που γνωρίζει το περιεχόμενο των ελέγχων στα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Τράγκα.

Η βίλα στην Κέρκυρα, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την περιοχή της Κασσιόπης, σε μία προνομιακή τοποθεσία στον κόλπο της Κέρκυρας. Έχει εμβαδόν 336 τ.μ. και βρίσκεται μέσα σε ένα οικόπεδο έξι στρεμμάτων με ελαιώνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπίτι έχει μονοπάτι που οδηγεί σε ιδιωτική παραλία, ενώ φέρεται να ανήκει σε εταιρεία του Γιώργου Τράγκα που είχε ξεκινήσει τη λειτουργία της το 2002, με αντικείμενο τις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Μάλιστα, o Alpha παρουσίασε αποκλειστικά πλάνα από το σπίτι, η αξία του οποίου υπολογίζεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο σπίτι, όπως και τα υπόλοιπα, έχουν δεσμευτεί από την Αρχή το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δεν μπορούν να μεταβιβαστούν ή να πουληθούν.

Έρημο το σαλέ στον Παρνασσό

Την ίδια τύχη είχε και ένα σαλέ στον Παρνασσό που είχε στην ιδιοκτησία του ο Γιώργος Τράγκας, η υψηλή κυριότητα του οποίου ανήκε στη σύζυγό του Μαρία Καρρά – η περιουσία της οποίας έχει δεσμευτεί επίσης. Το πέτρινο σαλέ 220 τ.μ. βρίσκεται σε μια τοποθεσία μαγική, με μια θέα που σου κόβει την ανάσα.

Ωστόσο οι εικόνες εγκατάλειψης και καταστροφής είναι εμφανείς, με τις πόρτες να έχουν σαπίσει και το εσωτερικό να έχει χάσει την παλιά του αίγλη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share