Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Από τις 23 Ιουνίου...» - Καιρική «βόμβα» Κλέαρχου Μαρουσάκη (Video)

Έρχεται νέα «ψυχρή λίμνη» από τα Βαλκάνια - Πότε και πού θα «χτυπήσει»

15 Ιουνίου 2022 09:40
«Από τις 23 Ιουνίου...» - Καιρική «βόμβα» Κλέαρχου Μαρουσάκη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου η μέρα ξεκινά με τοπικές συννεφιές προς το βορειοδυτικό Αιγαίο, προς την περιοχή της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, «σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα οι συννεφιές θα αυξηθούν και θα έχουμε και πάλι μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.

Παράλληλα, καταστροφικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Genesis από την Ορεστιάδα, με τα χωριά Νεοχώρι και Λεπτή να αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς πολλά σπίτια πλημμύρισαν από την καταρρακτώδη βροχή και περιουσίες καταστράφηκαν.

Καθώς θα πηγαίνουμε προς τις απογευματινές ώρες θα δούμε τα φαινόμενα να εξαπλώνονται για άλλη μία ημέρα στο σύνολο του ηπειρωτικού κορμού. Σήμερα φαίνεται ότι θα έχουμε τις περισσότερες βροχές από το ύψος της Θεσσαλίας ή και της Λαμίας και πιο κάτω», είπε.

Η αστάθεια που συνεχίζεται και σήμερα, θα φέρει σε ορισμένες περιοχές ξανά βροχές και καταιγίδες, όχι, όμως, στην ένταση που αυτό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ.

Στην Αττική, όπως είπε ο έμπειρος μετεωρολόγος, αν και η μέρα ξεκινάει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, καθώς θα πηγαίνουμε προς το απόγευμα θα συναντήσουμε μπόρες στα βορειοδυτικά του νομού αλλά όχι κάτι το αξιόλογο. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, δεν έχουμε τα έντονα φαινόμενα που είχαμε χθες αν και υπάρχουν πιθανότητες για μπόρες στην ημιορεινή ζώνη. Ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 30 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Έρχεται νέα «ψυχρή λίμνη»

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, Πέμπτη και Παρασκευή θα έχουμε αστάθεια αλλα ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος το Σάββατο και την Κυριακή σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω μιας νέας «ψυχρής λίμνης» που μας έρχεται από τα Βαλκάνια.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, η οποία φαίνεται να είναι πιο έντονη κυρίως το Σάββατο, θα είναι οι βροχές και οι κατά τόπους καταιγίδες με τις περιοχές της δυτικής και Στερεάς Ελλάδας να είναι αυτές που κυρίως θα επηρεαστούν.

Από τις 23 με 25 Ιουνίου θα πάμε σε πιο θερμές καταστάσεις, εκτίμησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δείτε την πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share