Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο - Ποιες περιοχές αφορά (Video)

Nέο μίνι «κύμα» κακοκαιρίας

14 Ιουνίου 2022 14:38
Προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο - Ποιες περιοχές αφορά (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα νέο μίνι κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ο κ. Μαρουσάκης, μιλώντας στο OPEN, υποστήριξε ότι παραμένει ενεργό ένα εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων στην κεντρική Ευρώπη το οποίο ωθεί συνεχώς ψυχρές αέριες μάζες προς τη χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά τον σημερινό καιρό, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι αναμένονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού της χώρας, ίσως και στα Δωδεκάνησα, με τους βόρειους ανέμους να είναι ισχυροί από τις Κυκλάδες και πιο νότια.

Σήμερα, προσέθεσε, στην Αττική «προς το απόγευμα θα αναπτυχθούν συννεφιές αστάθειας στη γύρω ορεινή ζώνη και προς τα πιο βόρεια τμήματα ίσως δούμε μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, όμως οι πιθανότητες είναι μικρές». Βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη σήμερα.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται νέα διαταραχή με βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Αναφερόμενος στην εξέλιξη του καιρού, ο κ. Μαρουσάκης επισήμανε ότι η αστάθεια θα επιμείνει τόσο την Τετάρτη, όσο και την Πέμπτη, με βροχές και ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν τα ηπειρωτικά. Την Παρασκευή η καιρική αστάθεια θα περιοριστεί, για να δώσει όμως τη θέση της σε μια νέα, μίνι κακοκαιρία.

«Έρχεται μια νέα διαταραχή από τα βορειότερα τμήματα που δείχνει ότι θα χαλάσει για μια ακόμη φορά το Σαββατοκύριακό μας. Αναμένουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές, με έμφαση τον ηπειρωτικό κορμό αλλά και προς το δυτικό και βορειοδυτικό Αιγαίο. Είναι δύσκολες καταστάσεις, ένα δύσκολο καιρικά καλοκαίρι, το καλοκαίρι της “ψυχρής λίμνης” για την ώρα» τόνισε καταλήγοντας ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share