Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Με χάιδευε στο στήθος, στα γεννητικά όργανα... επιχείρησε με δύναμη να μπει μέσα μου» - Συνεχίζεται η ανατριχιαστική κατάθεση της 2ης καταγγέλλουσας

Με συνεχείς εντάσεις η διαδικασία

14 Ιουνίου 2022 08:03
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Με χάιδευε στο στήθος, στα γεννητικά όργανα... επιχείρησε με δύναμη να μπει μέσα μου» - Συνεχίζεται η ανατριχιαστική κατάθεση της 2ης καταγγέλλουσας
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με αργούς ρυθμούς διεξάγεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, εξαιτίας των συνεχών εντάσεων και διακοπών από τις πλευρές των συνηγόρων των δύο πλευρών.

Στην προηγούμενη ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας, που είναι δημόσια, σε αντίθεση με την πρώτη καταγγέλλουσα που είχε ζητήσει να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και της τρίτης που έχει υποβάλλει το ίδιο αίτημα.

Κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, η δεύτερη καταγγέλλουσα η οποία την πρώτη φορά δεν μπόρεσε να καταθέσει καθώς κατέρρευσε και μόνον στην επόμενη συνεδρίαση περιέγραψε τις λεπτομέρειες για την απόπειρα βιασμού της, βρέθηκε αντιμέτωπη με τους συνηγόρους Φιλιππίδη.

Ειδικότερα, από την πλευρά του ηθοποιού ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος έθεσε ζητήματα για τον τρόπο, που δέχθηκε την επίθεση από τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το 2010, όπως καταγγέλλει στο θέατρο Μουσούρη.

Μετά την έναρξη της κατάθεσή της, η δεύτερη καταγγέλλουσα θα κληθεί εκ νέου να απαντήσει σε ερωτήσεις από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο οποίος αρνείται τα όσα του προσάπτει.

Οι ερωτήσεις της υπεράσπισης

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με την δεύτερη καταγγέλλουσα, που δέχθηκε το «σφυροκόπημα» της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη και κλήθηκε να αναφερθεί με λεπτομέρειες στη στιγμή που, όπως η ίδια καταγγέλλει, της επιτέθηκε σεξουαλικά ο κατηγορούμενος μέσα στο καμαρίνι του ενώ είχε κλειδώσει την πόρτα.

«Αφού έχει κατεβάσει το κολάν και επιχειρεί με δύναμη να μπει μέσα μου, σε κάποια στιγμή άφησε το ένα του χέρι για να πιάσει το μόριο του.

Τότε μπόρεσα να τον κλωτσήσω στο στήθος και να ξεφύγω. Σηκώθηκα και κατευθύνθηκα προς την πόρτα» περιέγραψε η μάρτυρας η οποία συμπλήρωσε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης , κάθισε, την παρακολουθούσε ατάραχος και της είπε: «μη φωνάζεις δεν είναι κανείς στο θέατρο». «Εγώ ξαναπήγα στην πόρτα και άρχισα να την κοπανάω. Μου είπε: «άμα φύγεις δεν υπάρχει επιστροφή μπορώ να σε καταστρέψω» περιέγραψε.

Στο επίκεντρο των ερωτήσεων που δέχτηκε η μάρτυρας βρέθηκε και το μήνυμα το οποίο, όπως η ίδια υποστηρίζει, της έστειλε λίγες ώρες μετά την απόπειρα ο κατηγορούμενος λέγοντας: «την επόμενη φορά δεν θα μου ξεφύγεις».

«Έχετε ένα ντοκουμέντο του Φιλιππίδη που ομολογεί εγγράφως. Πώς δεν το βγάλατε έστω μια φωτογραφία;» ρώτησε ο δικηγόρος του με τη μάρτυρα να απαντά: «Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έρθω στο δικαστήριο».

Μιχ.Δημητρακόπουλος: Ρωτώ έστω σαν κακή ανάμνηση…

Μάρτυρας: Να έχω ανάμνηση από τον παραλίγο βιαστή μου; Δεν άντεχα ούτε στις διαφημίσεις να τον βλέπω…

Η δεύτερη καταγγέλλουσα κλήθηκε να εξηγήσει για ποιο λόγο τις κρίσιμες στιγμές ο κατηγορούμενος της επέτρεψε να μιλήσει με την μητέρα της, όταν η ίδια προσποιήθηκε ότι το έκανε μόλις ένιωσε ότι κινδυνεύει από τον ηθοποιό.

Κ. Πακιρτζίδου (συνήγορος υπεράσπισης): Όταν μια γυναίκα δέχεται επίθεση με ερωτικό περιεχόμενο, ο δράστης επιτρέπει στο θύμα να μιλήσει με τη μαμά του στο τηλέφωνο;

Μάρτυρας: Δεν είχε αρχίσει την επίθεση

Κ.Πακιρτζίδου: Μα λέτε ότι σας κάθισε στα πόδια του

Μάρτυρας: Δεν φαντάστηκα ότι θα ακολουθήσει αυτό. Νόμιζα ότι ήταν σαφές, του είχα στείλει το μήνυμα ότι δεν θέλω.

Κ.Πακιρτζίδου: Θεωρητικά από το μυαλό του Φιλιππίδη μπορούσε να περάσει ότι Θα πείτε στη μάνα σας “μαμά με χουφτώνει ο Φιλιππίδης”

Μάρτυρας: Νομίζω ότι κατάλαβε ότι ήταν ψεύτικο το τηλεφώνημα…

Σύμφωνα με όσα έχει περιγράψει η ίδια σε προηγούμενη συνεδρίαση, αλλά και στη μήνυση της, ο Πέτρος Φιλιππίδης της επιτέθηκε στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη το 2010, όπου η καταγγέλλουσα είχε βρεθεί στο πλαίσιο επαγγελματικής συνεργασίας τους.

«Όρμησε πάνω μου κυριολεκτικά σαν άγριο θηρίο και άρχισε να με φιλάει στο λαιμό, στα μάγουλα, στο πρόσωπο. Του φώναζα «σας παρακαλώ σταματήσετε!». Δεν σταματούσε και μου έλεγε χυδαία λόγια. Εγώ προσπαθούσα να τον απωθήσω. Με πίεζε με τα χέρια του, με χάιδευε στο στήθος, στα γεννητικά όργανα, στα πόδια. Ήταν μια πάλη.

Ήταν αδύνατο να τον απωθήσω. Τότε ήταν πολύ πιο εύσωμος. Μου φαινόταν τεράστιος. Κουνιόμουν ασταμάτητα, έκανα σπαστικές κινήσεις γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ενώ με πίεζε στον καναπέ ανέβηκε πάνω στα πόδια μου με τα πόδια του.

Συνέχισε αυτό που είχε ξεκινήσει να κάνει, ωστόσο κατάλαβα ότι αυτό το έκανε γιατί κάποια στιγμή άφησε τα χέρια του κι έβγαλε φανελάκι του. Είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Μέσα στην πάλη με ακούμπαγε», είχε καταθέσει με κλάματα η καταγγέλλουσα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share