Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Συναγερμός στις Αρχές: Μεγάλη φωτιά στην Αρχαία Κόρινθο - Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων (video)

Διεκόπη η κίνηση στο Κάστρο Ακροκορίνθου, εξαιτίας της έκτασης της πυρκαγιάς

13 Ιουνίου 2022 17:44
Συναγερμός στις Αρχές: Μεγάλη φωτιά στην Αρχαία Κόρινθο - Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (13/6), και αυτήν τη στιγμή μαίνεται, στην Αρχαία Κόρινθο. Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος δίνουν μάχη με τις φλόγες. Επί του παρόντος, η πυρκαγιά καίει στους πρόποδες του κάστρου της Ακροκορίνθου, Η κυκλοφορία στο σημείο έχει διακοπεί. Οι φλόγες σχεδόν αγγίζουν τον χώρο του κάστρου.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, οι τουρίστες που βρίσκονταν στον χώρο έχουν απομακρυνθεί και βρίσκονται σε ασφαλές μέρος. Για δεύτερη φορά, μέσα σε περίπου τρεις μέρες, ξεσπά μεγάλη φωτιά στην Αρχαία Κόρινθο.

Επί τόπου επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

«Κόλαφος» η απόφαση του δικαστηρίου για τον επίδοξο εμπρηστή της Μαλακάσας: Στη φυλακή ο 31χρονος Βρετανός που προσπάθησε να βάλει φωτιά στο δάσος

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά το πέρας της απολογίας του ο 31χρονος άνδρας βρετανικής υπηκοότητας, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής (5/6) στη Μαλακάσα να προσπαθεί να βάλει φωτιά στο δάσος.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο κατηγορούμενος φέρεται να επιχείρησε να βάλει φωτιά χρησιμοποιώντας ως προσάναμμα ξερά χόρτα και κεριά. Πάνω του βρέθηκαν πέντε αναπτήρες, ένα ακόμα κερί κι ένα φιαλίδιο από γκαζάκι ενώ είχε μαζί του και του και τρεις τηλεφωνικές συνδέσεις.

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο: Ανησυχία για το τοξικό νέφος μετά τη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών

Μετά από σκληρή και ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και των εθελοντών στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο πλαστικών που τυλίχθηκε στις φλόγες, νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ειδικότερα, η εικόνα από το σημείο σήμερα το πρωί είναι πολύ καλύτερη, με την πυρκαγιά να έχει τεθεί υπό σχεδόν πλήρη έλεγχο και η ατμόσφαιρα -που ήταν αποπνικτική- να είναι πλέον καθαρή, όπως μεταδίδει το OPEN και ο Φάνης Καραμπατσάκης. Παρ' όλα αυτά, το τοξικό νέφος που συνεχίζει να εκλύεται από τη φωτιά αποτελεί το πρωί της Τρίτης τη μεγαλύτερη ανησυχία των αρχών καθώς η πυρκαγιά δεν έχει σβήσει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share