Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η αρχή του τέλους! «Γνωρίζουμε ότι...» - Ολοκληρώθηκε το πόρισμα των ιατροδικαστών για Ίριδα & Μαλένα (Video)

Νέα στοιχεία στο φως στην υπόθεση θρίλερ

13 Ιουνίου 2022 09:28
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η αρχή του τέλους! «Γνωρίζουμε ότι...» - Ολοκληρώθηκε το πόρισμα των ιατροδικαστών για Ίριδα & Μαλένα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος σε ό,τι αφορά στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Η μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, με την κατηγορία ότι σκότωσε με κεταμίνη την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα. Η ίδια αρνείται την πράξη αυτή και προσπαθεί να βρει τρόπο να το αποδείξει.

Την ίδια ώρα οι Αρχές ολοκληρώνουν τις έρευνες μέσα στην εβδομάδα, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αναμένονται και τα νέα πορίσματα για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών της Μαλένας και της Ίριδας. Παράλληλα, δείτε εδώ τα 16 αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου που απορρίφθηκαν από την ανακρίτρια.

Ο ένας και μοναδικός στόχος της Ρούλας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει επικεντρωθεί στο να αποδείξει ότι δεν έχει η ίδια σχέση με το θάνατο της Τζωρτζίνας. Περιορίζεται δηλαδή στην κατηγορία η οποία της έχει απαγγελθεί. Με την σκέψη αυτή κοιμάται και ξυπνάει στην φυλακή η Πισπιρίγκου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δικηγόρος της.

«Θέλουμε να φωτιστεί το ποια ήταν η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας. Η κατηγορουμένη αρνείται ότι χορήγησε η ίδια την κεταμίνη. Η περαιτέρω έρευνα θα δείξει αν το παιδί “χάθηκε” από την κεταμίνη ή όχι. Αν δε “χάθηκε” από την κεταμίνη τότε τίθεται σε αμφισβήτηση η ιατροδικαστική έκθεση», ανέφερε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου κ. Όθωνας Παπαδόπουλος, μιλώντας στο MEGA.

«Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι το καρδιακό επεισόδιο προκλήθηκε από κεταμίνη. Δε θέλουμε να παραταθεί η διαδικασία. Η ανακρίτρια απέρριψε το αίτημά μας επειδή το συγκεκριμένο εργαστήριο είχε υποστεί ζημιά από φυσικό φαινόμενο. Αυτό, βέβαια, δεν το επιβεβαιώνει ο υπεύθυνος του εργαστηρίου, που λέει ότι μπορεί να κάνει την εξέταση», εξήγησε ο ίδιος.

«Στόχος μας να αποδείξουμε ότι η μητέρα δεν έχει χορηγήσει την κεταμίνη. Αν αποδειχτεί ότι η κεταμίνη δεν είναι η αιτία θανάτου του παιδιού, κακώς συζητάμε για αυτήν, δεν υπάρχει αμέλεια από τους γιατρούς, δεν υπάρχει πρόθεση από τη μητέρα, και ανατρέπεται η αιτία θανάτου. Η θέση της κατηγορουμένης είναι πάντα η ίδια. Πρώτη φορά άκουσε τη λέξη κεταμίνη λίγο πριν τη σύλληψή της», σημείωσε ο δικηγόρος.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι σε άσχημη κατάσταση ψυχολογικά, θεωρεί ότι αδικείται από τα Μέσα Ενημέρωσης. Είναι πάντα σταθερή στο ότι δεν έχει σχέση με το θάνατο του παιδιού», είπε ακόμα ο κ. Παπαδόπουλος.

«Ζητήσαμε να κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση ο καρδιολόγος του Ωνασείου. Η ώρα θανάτου είναι σημαντική. Η κεταμίνη ενεργεί στον οργανισμό σε συγκεκριμένο διάστημα. Εντοπίζοντας τον ακριβή χρόνο θανάτου, μπορούμε να δούμε πότε χορηγήθηκε η κεταμίνη», ανέφερε σχετικά με τα αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Στην Πάτρα το Ανθρωποκτονιών

Στην Πάτρα μεταβαίνει τις επόμενες ημέρες το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, καθώς αναμένεται να μπουν στο κάδρο των ερευνών και οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλη Λαμπρόπουλου, στο πλαίσιο επίσπευσης της έρευνας για το κλείσιμο της υπόθεσης των θανάτων των τριών παιδιών, οι Αρχές αποφάσισαν τη μετάβαση στην Πάτρα κλιμακίου του Ανθρωποκτονιών, το οποίο θα λάβει καταθέσεις από τουλάχιστον 10 άτομα, συγγενείς της 33χρονης κατηγορουμένης, αλλά και φίλους του ζευγαριού που γνώριζαν τι συνέβαινε στο διαμέρισμα της οδού Μπιζανίου.

Επιπλέον, έχει ζητηθεί από τις Αρχές να παραδοθούν το συντομότερο δυνατόν τα πορίσματα που αφορούν στους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, αλλά και αυτά που αφορούν στην εξέταση του φιαλιδίου που βρέθηκε με το αίμα της Τζωρτζίνας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share