Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

«Καμπανάκι» Παναγή Γαλιατσάτου: «Ο κορωνοϊός θα ζήσει μαζί μας» – Προσοχή και όχι φόβος για την ευλογιά των πιθήκων (Video)

«Για την 4η δόση, άνθρωποι που είναι καλά στην υγεία τους, μπορούν να περιμένουν το φθινόπωρο»

11 Ιουνίου 2022 10:35
«Καμπανάκι» Παναγή Γαλιατσάτου: «Ο κορωνοϊός θα ζήσει μαζί μας» – Προσοχή και όχι φόβος για την ευλογιά των πιθήκων (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη δική του αναφορά, στην στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος και στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Ευλογιά των πιθήκων: Στο μικροσκόπιο νέα ύποπτα κρούσματα - Τα νεότερα για την υγεία του επιβεβαιωμένου κρούσματος

«Υπάρχει ο φόβος το φθινόπωρο να είμαστε λίγο χειρότερα με τον κορωνοϊό»

«Μέχρι αυτή τη στιγμή, με τις παραλλαγές της Όμικρον έχουμε δει ότι δε σε στέλνουν στο νοσοκομείο, αν και έχουμε πολλά κρούσματα. Έχει γίνει πιο αδύναμη η μετάλλαξη. Υπάρχει ο φόβος το φθινόπωρο να είμαστε λίγο χειρότερα, αλλά έχουμε τα φάρμακα, έχουμε και τα εμβόλια. Δε χρειάζεται φόβος, μόνο προσοχή», σημείωσε ο κ. Γαλιατσάτος για την πορεία της πανδημίας.

Σε συγκεκριμένες ομάδες τα εμβόλια για τον κορωνοϊό στο μέλλον

«Ο κορωνοϊός δε νομίζω ότι θα φύγει ποτέ, πρέπει να βρούμε τρόπο να ζει μαζί μας, να τον κρατάμε αδύναμο με τα εργαλεία που έχουμε. Στο μέλλον θα έχουμε τα εμβόλια για τον κορωνοϊό, αλλά φαίνεται πως θα τα κάνουν συγκεκριμένες ομάδες, επαγγελματικές ή ηλικιακές», τόνισε ο ίδιος.

«Για την 4η δόση, άνθρωποι που είναι καλά στην υγεία τους, μπορούν να περιμένουν το φθινόπωρο», πρόσθεσε.

Ευλογιά των πιθήκων: «Χρειάζεται προσοχή και όχι φόβος»

«Για την ευλογιά των πιθήκων χρειάζεται προσοχή και όχι φόβος. Έχουμε θεραπείες για αυτή. Έχουμε εμβόλια και φάρμακα που λειτουργούν. Δεν έχουμε φόβο, δε θα γίνει πανδημία», ξεκαθάρισε κλείνοντας ο κ. Γαλιατσάτος μιλώντας για την ευλογιά των πιθήκων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share