Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός ΕΟΦ - Ανακαλεί παιδική κρέμα για σύγκαμα

Βόμβα

10 Ιουνίου 2022 15:18
Συναγερμός ΕΟΦ - Ανακαλεί παιδική κρέμα για σύγκαμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την ανάκληση της παρτίδας 050201 του καλλυντικού προϊόντος «lupilu BABY NAPPY CREAM-ΚΡΕΜΑ ΣΥΓΚΑΜΑΤΟΣ» αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Μετά από τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου, βρέθηκε ότι τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές ως προς την εμφάνιση και τον οργανοληπτικό έλεγχο.

Δείτε επίσης: Συναγερμός ΕΟΦ - Ανακαλέιται πασίγνωστο καλλυντικό

Η εταιρεία Lidl Hellas & Σια ΟΕ οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του συγκεκριμένου καλλυντικού προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, αναφέρει ο ΕΟΦ.

Συναγερμός ΕΟΦ - Ανακαλεί παιδική κρέμα για σύγκαμα

«Καμπανάκι» ΕΟΦ πριν την παραλία: Αυτό είναι το γνωστό αντηλιακό που ανακάλεσε άρον-άρον!

Με απόφασή του ο ΕΟΦ ανακαλεί αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50. Συγκεκριμένα αναφέρει πως «Την ανάκληση της παρτίδας Τ01, με ημ/νία λήξης 03/2025, του καλλυντικού προϊόντος ‘Babe Super Fluid Mattifying Sunscreen SPF50 Oil-Free 50 ml’, κατόπιν ορισμένων αναφορών καταναλωτών για εμφάνιση ήπιων ανεπιθύμητων ενεργειών (ερυθρότητα δέρματος & αίσθημα καύσου που αποχωρούν μετά από λίγο), χωρίς επίδραση στην ασφάλεια και την υγεία τους ή στη δραστικότητα και την ποιότητα του προϊόντος.

Δείτε επίσης την επίσημη λίστα του ΕΟΦ με τις παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της παραγωγού εταιρείας Laboratorios Babé. Η εταιρεία INNOVIS PHARMA ΑΕΒΕ, ως διανομέας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του συγκεκριμένου καλλυντικού προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

εοφ-ανακληση

Νέος συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες γνωστού baby oil - «Υπάρχει το ενδεχόμενο επιμόλυνσης»

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακαλεί παρτίδες από γνωστό baby oil για παιδιά. Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του, «υπάρχει το ενδεχόμενο επιμόλυνσης».

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ αποφασίζει την ανάκληση των παρτίδων του παρακάτω πίνακα του καλλυντικού προϊόντος «WELEDA CALENDULA Baby Oil Fragnance Free», καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο επιμόλυνσης με σταγονίδια νερού, κατά την εμφιάλωση, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη μικροοργανισμών και σε δυνητικό κίνδυνο μόλυνσης του δέρματος, ιδιαίτερα σε ευαίσθητους καταναλωτές ή σε καταναλωτές με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι συγκεκριμένες παρτίδες του προϊόντος ενδέχεται να έχουν κυκλοφορήσει στη χώρα μας μέσω παράλληλης εισαγωγής ή και μέσω διαδικτυακής πώλησης.

«Καμπανάκι» από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί άρον-άρον πασίγνωστο συμπλήρωμα διατροφής

Με ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων προειδοποιεί τους Έλληνες καταναλωτές σχετικά με ένα γνωστό προϊόν που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής.

Ο ΕΟΦ κατόπιν ενημέρωσης από τις γερμανικές αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος “Thaigrex Force”.

Δείτε επίσης: Συναγερμος ΕΟΦ: Ανακαλεί απολυμαντικό που διαφημίζεται ότι «σκοτώνει τον κορωνοϊό σε 2 λεπτά»

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ, «τo συγκεκριμένο προϊόν προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε, το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share