Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έκτακτη απόφαση από τον ΕΦΕΤ: Αποσύρει επικίνδυνο ρολό κοτόπουλο – Βρέθηκε σαλμονέλα

Τεράστια προσοχή στους καταναλωτές!

10 Ιουνίου 2022 10:39
Έκτακτη απόφαση από τον ΕΦΕΤ: Αποσύρει επικίνδυνο ρολό κοτόπουλο – Βρέθηκε σαλμονέλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αποσύρεται από την αγορά με εντολή του ΕΦΕΤ ρολό κοτόπουλο, στο οποίο βρέθηκε σαλμονέλα! Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, μετά από ελέγχους βρέθηκε στο κοτόπουλο ο μικροοργανισμός Salmonella spp. Ο ΕΦΕΤ καλεί όσους το πήραν να μην το καταναλώσουν.

Δείτε επίσης: "Καρκίνος στα κομμωτήρια! Προσοχή σε γυναίκες και άνδρες": Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ!

Το δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ:

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2022, προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 1κιλ. ΚΤΨ., με ημερομηνία κατάψυξης 30/11/2021 και ανάλωσης 30/11/2022, που παράγεται από την εταιρεία «ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΡΕΑΤΩΝ (ΒΕΚ) ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΗ ΑΒΕΕ» και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του Ε.Φ.Ε.Τ., διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται κατωτέρω να μην το καταναλώσουν».

ρολο-κοτοπουλο-σαλμονελα

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Αυτά τα τρόφιμα προκαλούν τροφική δηλητηρίαση!

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Τι πρέπει να κάνετε και να μην κάνετε για να αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση; O ΕΦΕΤ ενημερώνει για την προστασία σας και την ασφάλεια των τροφίμων τις ζεστές μέρες του χρόνου.

Προσοχή των καταναλωτών κατά την αγορά και τη διατήρηση των τροφίμων αλλά και κατά την επίσκεψή τους σε εστιατόρια το καλοκαίρι συνιστά ο ΕΦΕΤ. Να σας θυμίσουμε και τον συναγερμός από ΕΦΕΤ: Καρκίνος από το πιο αγαπημένο τρόφιμο των Ελλήνων!

Η αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία επιταχύνει την αλλοίωση των τροφίμων, η εποχιακή λειτουργία ορισμένων επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και η αυξημένη της ζήτησης, λόγω μεγάλου αριθμού τουριστών, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την ασφάλεια των τροφίμων.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδίως στις τουριστικές περιοχές, υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης τροφικής δηλητηρίασης, η οποία συνήθως οφείλεται στην κατανάλωση τροφίμων που προετοιμάζονται, διατηρούνται ή διατίθενται χωρίς την τήρηση των απαραίτητων όρων υγιεινής.

Η εκδήλωση της ασθένειας εξαρτάται από τον παράγοντα που την προκαλεί και μπορεί να εμφανιστεί έπειτα από μισή ώρα από την κατανάλωση των τροφίμων ή έπειτα από λίγες ώρες ή ακόμα και ημέρες και οφείλεται στην επιμόλυνση των τροφίμων με μικροοργανισμούς, τοξίνες ή χημικές ουσίες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share