Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στις Αρχές: Κινητοποίηση για βόμβα σε γνωστό γυμναστήριο στον Πειραιά

Τι συνέβη;

10 Ιουνίου 2022 10:31
Συναγερμός στις Αρχές: Κινητοποίηση για βόμβα σε γνωστό γυμναστήριο στον Πειραιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τηλεφώνημα για ύποπτο αντικείμενο έλαβαν σήμερα το πρωί οι Αρχές περί τις 06:56.

Συγκεκριμένα, έξω από γυμναστήριο γνωστής αλυσίδας στον Πειραιά υπήρχε ένα αντικείμενο το οποίο τρομοκράτησε τους κατοίκους της περιοχής, αλλά τελικά επρόκειτο για... μπαταρία αυτοκινήτου! Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Δείτε επίσης: Συναγερμός στις Αρχές: Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο δημαρχείο Μεταμόρφωσης

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Αρχών.

Προειδοποίηση για βόμβα σε 200 σχολεία

Μέιλ που προειδοποιούσαν για βόμβα έλαβαν σήμερα 148 σχολεία της βασικής εκπαίδευσης και 66 σχολεία της μέσης εκπαίδευσης στο Βελιγράδι.

Όλα αυτά τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αφού, βάσει του ισχύοντος πρωτοκόλλου, κάθε τέτοιου είδους απειλή εκλαμβάνεται ως υπαρκτή και απαιτείται να ερευνηθεί ο χώρος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ανάλογο φαινόμενο είχαμε και στις 16 Μαΐου, όταν προειδοποιήσεις για βόμβα δέχθηκαν 97 σχολεία του Βελιγραδίου. Τους τελευταίους τρεις μήνες υπήρξαν περίπου 1.250 προειδοποιήσεις για τοποθέτηση βόμβας σε σχολεία, νοσοκομεία, κυβερνητικά κτήρια, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά κέντρα, αλλά και σε γέφυρες.

Οι αποστολείς των ηλεκτρονικών μηνυμάτων είναι αδύνατον να εντοπιστούν, αφού η αποστολή των μηνυμάτων γίνεται με κρυπτογράφηση μέσω δικτύων διακομιστών από διάφορες χώρες του κόσμου. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τις σερβικές αρχές, μόνο οχτώ μηνύματα στάλθηκαν από τη Σερβία και οι αποστολείς συνελήφθησαν ενώ τα άλλα μηνύματα φέρεται να έχουν σταλεί από το εξωτερικό αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η σερβική αστυνομία ζήτησε την βοήθεια της Ιντερπόλ για να μπορέσει να εντοπίσει τους αποστολείς των απειλητικών μηνυμάτων. Η πρωθυπουργός της Σερβίας ‘Ανα Μπρνάμπιτς δήλωσε πρόσφατα ότι οι προειδοποιήσεις για βόμβα έχουν σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και κυρίως με το γεγονός ότι η Σερβία δεν επέβαλε κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Πρόκειται για έναν ειδικό πόλεμο που γίνεται κατά της Σερβίας. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν επέβαλε κυρώσεις στην Ρωσία και οι πιέσεις από το εξωτερικό γίνονται όλο και πιο έντονες», δήλωσε πριν από δύο εβδομάδες η κ. Μπρνάμπιτς σχολιάζοντας το γεγονός.

Προειδοποίηση για βόμβα σε 200 σχολεία

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share