Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η λευκή συσκευή που ακούμπησε η Ρούλα πάνω στην Τζωρτζίνα - Αποκαλυπτική κατάθεση της παιδονευρολόγου του νοσοκομείου «Παίδων»

Όλα τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως για την υπόθεση θρίλερ

9 Ιουνίου 2022 11:23
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η λευκή συσκευή που ακούμπησε η Ρούλα πάνω στην Τζωρτζίνα - Αποκαλυπτική  κατάθεση της παιδονευρολόγου του νοσοκομείου «Παίδων»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η παιδονευρολόγος που είχε αναλάβει την Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» περιέγραψε στην κατάθεσή της τα «ανεξήγητα» επεισόδια που έπαθε το παιδί στο νοσοκομείο. Παράλληλα, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στην ΕΡΤ για τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα και αποκάλυψε ότι οι ιατροδικαστές έχουν αλλάξει άποψη ως προς τα αίτια θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας.

Αναφέρθηκε και σε μια λευκή συσκευή που τοποθέτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου πάνω στο παιδί, ενώ σημείωσε ότι δεν περίμενε ποτέ από την κλινική εικόνα του παιδιού ότι θα πέθαινε.

Η γιατρός περιέγραψε το επεισόδιο που είχε το παιδί στις 28 Ιανουαρίου 2022, αναφέροντας:

«Μπαίνοντας στον θάλαμο πρόλαβα την στροφή του βλέμματος αριστερά και μια γκρίνια – ανησυχία του παιδιού. Το οξύμετρο έδειχνε πτώση κορεσμού και βραδυκαρδία, η οποία δεν επιβεβαιώθηκε με την ακρόαση του καρδιακού ρυθμού με τα ακουστικά από τους γιατρούς.

Εκείνη τη στιγμή η μαμά ακούμπησε στο στήθος του παιδιού μια άσπρη συσκευή που να σας πω την αλήθεια, δεν ξέρω τι ήταν. (…) Η μητέρα μας είπε ότι: “συνήθως έτσι κάνει το παιδί, κάνει μικρά επεισόδια και μετά ακολουθεί ένα μεγάλο”».

Όσο για το δεύτερο επεισόδιο την επόμενη μέρα είπε: «Ενώ είχαμε ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ, η μητέρα μας σταμάτησε και έβαλε μια συσκευή στον θώρακα του παιδιού. Εκείνη τη στιγμή η νοσηλεύτρια πήγε να καλέσει τους γιατρούς της ΜΕΘ και εγώ συνέχισα ΚΑΡΠΑ με τη δεύτερη νοσηλεύτρια, αφού πρώτα ζήτησα από τη μητέρα να περάσει έξω από τον θάλαμο».

Την ίδια ημέρα, στις 29/1, σημειώθηκε και τρίτο επεισόδιο, με τον γιατρό να καταθέτει: «Κάποια στιγμή σας είπα, για μια συσκευή που έβαλε η μητέρα στον θώρακα της Τζωρτζίνας, όπως έμαθα αργότερα η συσκευή αυτή έστελνε δεδομένα που κατέγραφε ο απινιδωτής – βηματοδότης στον καρδιολόγο της Τζωρτζίνας».

Πάτρα: Ανεξήγητα τα επεισόδια της Τζωρτζίνας για τους γιατρούς

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, τα επεισόδια που εμφάνιζε το παιδί ήταν επιστημονικά ανεξήγητα ενώ εντύπωση είχαν προκαλέσει στους γιατρούς και οι αντιδράσεις των γονιών.

Όπως είπε η παιδονευρολόγος το βίντεο με το επεισόδιο που οδήγησε το παιδί στο νοσοκομείο δεν ήταν μια τυπική εικόνα σπασμών.

«Όταν εξέτασα την Τζωρτζίνα, στον θάλαμο βρισκόταν ο πατέρας και η μητέρα της. Τους ενημέρωσα για το εγκεφαλογράφημα που είχαμε κάνει και είπα ότι θα συνεχίσουμε την αγωγή που είχε δοθεί από την Πάτρα.

Η μαμά του παιδιού μου έδειξε ένα βίντεο που είχε καταγράψει ένα αναφερόμενο επεισόδιο στο νοσοκομείο της Πάτρας. Σε αυτό το βίντεο, που περισσότερη ώρα έδειχνε το μόνιτορ που ήταν συνδεδεμένο το παιδί, είδα μια βραδυκαρδία και το παιδί να μην παρουσιάζει τυπική εικόνα σπασμών.

Της ζήτησα, αν έχει τη δυνατότητα να καταγράψει πάλι σε βίντεο κάποιο πιθανό επεισόδιο που θα κάνει πάλι το παιδί», ανέφερε η παιδονευρολόγος του Παίδων.

Τον ίδιο ακριβώς προβληματισμό είχε αντιμετωπίσει και μια γιατρός, λίγους μήνες νωρίτερα στο Ωνάσειο.

«Μου είπε ότι η Τζωρτζίνα, είχε ξανακάνει σπασμούς στο σπίτι τους στην Πάτρα και εξαιτίας αυτών των σπασμών, πήγαν στο νοσοκομείο, όπου έπαθε η Τζωρτζίνα την ανακοπή.

Όταν της ζήτησα να μου περιγράψει τη φύση του επεισοδίου, μου απάντησε ότι η Τζωρτζίνα έτρεμε και της είπε: “Μαμά, κοίτα πώς τρέμω, γιατί τρέμω;”», είπε η παιδονευρολόγος του Ωνασείου.

Σύμφωνα με την ίδια, η περιγραφή της μάνας ήταν αναξιόπιστη, αφού φαινόταν ότι περιγράφει πράγματα που δεν εξηγούνται ιατρικά. Όμως, τότε τα απέδωσε σε συναισθηματική φόρτιση της μητέρας.

«Δεδομένου ότι αυτό δεν συνιστά σπασμούς, γιατί σε γενικευμένους σπασμούς ο ασθενής δεν έχει επικοινωνία, ζήτησα να μου διευκρινίσει αν όντως το παιδί είχε επικοινωνία κατά το αναφερόμενο επεισόδιο. Η μητέρα, μου απάντησε πως αρχικά είχε επικοινωνία την οποία στη συνέχεια απώλεσε.

Επειδή αυτό που μου είπε, δεν αξιολογείται ιατρικά, δεν την ρώτησα κάτι άλλο, γιατί εκείνη τη στιγμή θεώρησα ότι ήταν φορτισμένη συναισθηματικά και εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να μου δώσει αξιόπιστες πληροφορίες», συμπλήρωσε η γιατρός του Ωνασείου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share