Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 9/6: Επικίνδυνο διήμερο με συνεχόμενη αστάθεια και στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - «Καμπανάκι» από Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη

Από πότε θα βελτιωθούν τα φαινόμενα;

9 Ιουνίου 2022 07:46
Καιρός σήμερα 9/6: Επικίνδυνο διήμερο με συνεχόμενη αστάθεια και στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - «Καμπανάκι» από Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Οι επόμενες μέρες είναι αρκετά επικίνδυνες για τα καιρικά φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές, κάτι που ισχύει και σήμερα (9/6), με την αστάθεια να συνεχίζεται έως και στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Για την Πέμπτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, αρχικά στην Μακεδονία, στην Θράκη και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Μακεδονία, στην Θράκη και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια έως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στο βόρειο Ιόνιο. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο και στο βόρειο Ιόνιο, θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στη Θεσσαλία. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός σύμφωνα με τον Αρναούτογλου

Μπορεί η Πέμπτη να ξεκινήσει καλά και με ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές, στη συνέχεια ο καιρός αλλάζει και κυρίως την Παρασκευή στα ΒΔ της χώρας μας. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αστάθεια θα έχουμε στη ΒΑ Ελλάδα και στα δυτικά γρήγορα θα συννεφιάσει. Από το μεσημέρι και μετά ηλιοφάνεια θα έχουμε στα ΝΑ της χώρας, όμως στην υπόλοιπη χώρα και από την Ήπειρο και βόρειότερα θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες που θα επηρεάσουν μέχρι και την Καβάλα. Το βράδυ στα ΒΔ ο καιρός θα γίνει πιο άστατος που θα φτάσουν έως και το κεντρικό Ιόνιο και τα δυτικά της Πελοποννήσου.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη κεντρική Μακεδονία και θα μετατοπιστούν και πιο ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι ΝΔ στα 5-6 μποφόρ συτο Ιόνιο και στις δυτικές Κυκλάδες, ενώ έντονους ανέμους θα έχουμε στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Ηπείρου, της Στερεάς και στην Θεσσαλία και χρειάζεται προσοχή για δασικές φωτιές.

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά από 31-32 βαθμούς και στα βόρεια από 25 έως τους 28, ενώ στην Κρήτη στους 30.

Στην Αττική θα έχουμε λίγες συννεφιές το πρωί και θα πυκνώσουν περισσότερο. Τοπικές μπόρες ίσως έχουμε στις ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί θα έχουμε λιακάδα, αλλά από το μεσημέρι και αργότερα θα εχουμε συννεφιά. Από το απόγευμα θα έχουμε μπόρες και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία από 19 έως 26 βαθμούς.

Την Παρασκευή από τα ΒΔ μπαίνει η έντονη αστάθεια στην χώρα και θα κινηθούν προς τα ανατολικά. Έντονα φαινόμενα θα έχουμε στη ΒΔ Πελοπόννησο, στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία.

Το Σάββατο, θα έχουμε βροχές και καταιγίδες στα ΒΑ της χώρας, ενώ θα βρέχει και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Την Κυριακή θα ανοίξει ο καιρός σχεδόν παντού, αλλά οι διάσπαρτες μπόρες θα κάνουν εκ νέου την εμφάνισή τους.

Τη Δευτέρα θα έχουμε περάσματα με μπόρες και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και βόρεια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα.

Πού βλέπει ο Καλλιάνος τα πιο έντονα φαινόμενα

Την Πέμπτη, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, από το πρωί αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο.

Τα φαινόμενα στα βόρεια θα είναι έντονα και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια συγκριτικά με άλλες περιοχές, καθώς θα συνεχιστούν για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με τη θερμοκρασία από 19 – 30 βαθμούς και τους ανέμους στα 3 – 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές από νωρίς το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 18 – 28 βαθμούς και οι άνεμοι στα 3 – 5 μποφόρ.

Μέχρι πότε ζητά προσοχή ο Μαρουσάκης

Με άστατο καιρό θα κυλήσει η σημερινή μέρα στη χώρα μας. Βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ευρώπη μετατοπίζεται στα ανατολικά νοτιοανατολικά τμήματα με αποτέλεσμα να επηρεάσει και τη χώρα μας.

Αύριο Παρασκευή 10/6 μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου θα είναι δύο ιδιαίτερα επικίνδυνες μέρες με πολλές βροχές, έντονες καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Στην Αττική θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Προς το απόγευμα οι συννεφιές θα αυξηθούν στα δυτικά και βόρεια με ενδεχόμενο να βρέξει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 28-29 βαθμούς, θερμοκρασίες λίγο πιο κάτω από την εποχή.

Στη Θεσσαλονίκη ήπιος καιρός και από το μεσημέρι καταιγίδες. Ο υδράργυρος στους 27-28 βαθμούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share