Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γιώργος Τράγκας: Η ανώνυμη καταγγελία-φωτιά που έδειξε πώς έφτιαξε την αμύθητη περιουσία του

Αποκάλυψη!

8 Ιουνίου 2022 09:39
Γιώργος Τράγκας: Η ανώνυμη καταγγελία-φωτιά που έδειξε πώς έφτιαξε την αμύθητη περιουσία του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία ανώνυμη καταγγελία πριν τρεις μήνες αρκούσε για να ξεκινήσει η έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος για την περιουσία του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2021.

Η καταγγελία αυτή οδήγησε σε μία έρευνα που κατέληξε σε δέσμευση όλης της κληρονομιάς του γνωστού δημοσιογράφου ύστερα από το 60σελιδο πόρισμα – κόλαφο της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος για τα περιουσιακά στοιχεία του εκλιπόντα.

Η περιουσία του, σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζει το τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ (100 εκ. ευρώ) σε τραπεζικές καταθέσεις και πολλά ακίνητα σε Ελλάδα και Εξωτερικό και είχε γίνει το μήλο της Έριδος για τα μέλη της οικογένειάς του.

Γιώργος Τράγκας: Η ανώνυμη καταγγελία-φωτιά που έδειξε πώς έφτιαξε την αμύθητη περιουσία του

Ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για να διερευνήσει το ενδεχόμενο ποινικών αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος. Επειδή όμως ο δημοσιογράφος λόγω του θανάτου του είναι ποινικά ανέλεγκτος, οι πιθανές διώξεις θα αφορούν μέλη της οικογένειάς του αν αποδεχτούν την κληρονομιά.

Η δημοσιοποίηση στοιχείων μετά τον θάνατό του για καταθέσεις σε τράπεζες και θυρίδες με ράβδους χρυσού, ακίνητα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική αναβάθμισε την έρευνα που είχε ξεκινήσει από την Αρχή Καταπολέμηση της νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η διαταγή για δέσμευση της περιουσίας του, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, προκύπτει από τον αδικαιολόγητο πλουτισμό που εξηγείται στο πόρισμα, από το μεγάλο μέρος της περιουσίας που δε δικαιολογείται από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα από το 2000 και μετά καθώς και από τον εντοπισμό εταιριών μέσω των οποίων διακινήθηκε χρήμα που εκτιμάται ότι προέρχεται από αξιόποινες πράξεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share