Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Κόλαφος» η απόφαση του δικαστηρίου για τον επίδοξο εμπρηστή της Μαλακάσας: Στη φυλακή ο 31χρονος Βρετανός που προσπάθησε να βάλει φωτιά στο δάσος (video)

Πάνω του βρέθηκαν πέντε αναπτήρες, ένα κερί κι ένα φιαλίδιο από γκαζάκι

7 Ιουνίου 2022 17:33
«Κόλαφος» η απόφαση του δικαστηρίου για τον επίδοξο εμπρηστή της Μαλακάσας: Στη φυλακή ο 31χρονος Βρετανός που προσπάθησε να βάλει φωτιά στο δάσος (video)
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά το πέρας της απολογίας του ο 31χρονος άνδρας βρετανικής υπηκοότητας, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής (5/6) στη Μαλακάσα να προσπαθεί να βάλει φωτιά στο δάσος.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο κατηγορούμενος φέρεται να επιχείρησε να βάλει φωτιά χρησιμοποιώντας ως προσάναμμα ξερά χόρτα και κεριά. Πάνω του βρέθηκαν πέντε αναπτήρες, ένα ακόμα κερί κι ένα φιαλίδιο από γκαζάκι ενώ είχε μαζί του και του και τρεις τηλεφωνικές συνδέσεις.

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο: Ανησυχία για το τοξικό νέφος μετά τη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών

Μετά από σκληρή και ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και των εθελοντών στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο πλαστικών που τυλίχθηκε στις φλόγες, νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ειδικότερα, η εικόνα από το σημείο σήμερα το πρωί είναι πολύ καλύτερη, με την πυρκαγιά να έχει τεθεί υπό σχεδόν πλήρη έλεγχο και η ατμόσφαιρα -που ήταν αποπνικτική- να είναι πλέον καθαρή, όπως μεταδίδει το OPEN και ο Φάνης Καραμπατσάκης. Παρ' όλα αυτά, το τοξικό νέφος που συνεχίζει να εκλύεται από τη φωτιά αποτελεί το πρωί της Τρίτης τη μεγαλύτερη ανησυχία των αρχών καθώς η πυρκαγιά δεν έχει σβήσει.

«Ξεκίνησε από κεραυνό»

Μάλιστα, η φωτιά που προκάλεσε συναγερμό και μεγάλη κινητοποίηση, πιθανώς, ξεκίνησε από κεραυνό. Ειδικότερα, ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, δηλώνει:

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους ιδιοκτήτες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από κεραυνό. Είναι μια μεγάλη επιχείρηση, οι καπνοί ήταν πάρα πολύ έντονοι (...). Σήμερα το πρωί τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλύτερη και η ατμόσφαιρα έχει σχεδόν καθαριστεί πλήρως».

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία, καθώς στις 5:00 μετέβη κλιμάκιο της διεύθυνσης περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής και κρίθηκε πως δεν διατρέχει κίνδυνος. «Κάηκε ένα μεγάλο μέρος αλλά σώθηκε η παραγωγή του συγκεκριμένου εργοστασίου» σημείωσε στο τέλος ο αντιπεριφερειάρχης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share