Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Έτσι κορόιδευε τα ραντάρ των αρχών: Το «κόλπο» με το οποίο ο Τράγκας έχτισε την αμύθητη περιουσία του

Αποκάλυψη!

7 Ιουνίου 2022 16:16
Έτσι κορόιδευε τα ραντάρ των αρχών: Το «κόλπο» με το οποίο ο Τράγκας έχτισε την αμύθητη περιουσία του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη δέσμευση της συνολικής περιουσίας που είχε ο Γιώργος Τράγκας προχώρησε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων.

Η Αρχή, έπειτα από έρευνα που έγινε πριν από τον θάνατο του δημοσιογράφου, κατέληξε σε πόρισμα – φωτιά και τώρα η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα, Χρήστου Μπαρδάκα, ο οποίος θα είναι αυτός που θα «τρέξει» την έρευνα όσον αφορά στο ποινικό της σκέλος.

Από τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η περιουσία του Γιώργου Τράγκα περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε θυρίδες του Μονακό και αυτοκίνητα. Δύο από τα ακίνητα βρίσκονται στη Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ. Επίσης ο δημοσιογράφος είχε διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και στο Μανχάταν.

Έτσι κορόιδευε τα ραντάρ των αρχών: Το «κόλπο» με το οποίο ο Τράγκας έχτισε την αμύθητη περιουσία του

Πώς όμως ο Γιώργος Τράγκας κατάφερε να κρύψει την τεράστια περιουσία του;

Ο Τράγκας «φέρεται» να έλαβε το ποσό των 5 εκατ. ευρώ μεταξύ 2012-2014, από προφυλακισμένο τότε επιχειρηματία. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν προκειμένου ο δημοσιογράφος – επιχειρηματίας να ξεκινήσει μια επικοινωνιακή «καμπάνια» για να αποφυλακιστεί ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας για λόγους υγείας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του mononews.gr, ο Γιώργος Τράγκας φέρεται να εκβίαζε επιχειρηματίες για να του δίνουν διαφημίσεις και έτσι έβγαζε χρήματα. Άξιο αναφοράς είναι ότι στο πόρισμα για την περιουσία του αναφέρονται περίπου 30 – 40 επιχειρηματίες. Δεν είναι σαφές αν κατονομάζονται.

Πέρα από όλα αυτά, αποκαλύφθηκε ότι δάνεια που είχε πάρει ο Γιώργος Τράγκας από ελληνικές Τράπεζες (και ειδικά από Τράπεζα η οποία απορροφήθηκε ήδη από άλλη Τράπεζα) δεν εξοφλήθηκαν ποτέ, καθώς χαρίστηκαν τα ποσά του δανείου ή καταβλήθηκε το ποσό του 1/3 του αρχικού δανείου και στην συνέχεια το υπόλοιπο ποσό της δανειακής σύμβασης χαρίστηκε ως καταβληθέν. Το αρχικό ποσό ήταν περίπου 2 εκατ. ευρώ και του χαρίστηκαν 1,4 εκατ. ευρώ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share