Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά στη Γλυφάδα - Απίστευτη καταγγελία: Έδιωξαν από το νοσοκομείο τον εποχικό πυροσβέστη που τραυματίστηκε κατά την κατάσβεση!

Την καταγγελία γνωστοποίησαν μέσω της σελίδας τους οι Εποχικοί Πυροσβέστες

5 Ιουνίου 2022 18:09
Φωτιά στη Γλυφάδα - Απίστευτη καταγγελία: Έδιωξαν από το νοσοκομείο τον εποχικό πυροσβέστη που τραυματίστηκε κατά την κατάσβεση!
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίστευτο! Έδιωξαν από το νοσοκομείο τον πυροσβέστη, που τραυματίστηκε στη χτεσινή (4/6) φωτιά, στη Γλυφάδα, λέγοντας του ότι, είναι εποχικός και εκτός από τις πρώτες βοήθειες, δεν δικαιούται περαιτέρω περίθαλψης.

Το γνωστοποίησαν μέσω της σελίδας τους οι Εποχικοί Πυροσβέστες, δημοσιεύοντας το μήνυμα, που έστειλε ο πατέρας του τραυματία, ο οποίος με σεμνότητα, εξέφρασε την πικρία του και το παράπονο του.

Στο μήνυμα του, ο πατέρας του τραυματία, ευχαρίστησε αρχικά το 251 ΓΝ Αεροπορίας, για την ιατρική φροντίδα προς το παιδί του, που διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μετά τον τραυματισμό του στη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει ο πατέρας του τραυματία, το νοσοκομείο έδιωξε τον πυροσβέστη γιό του, λέγοντας του ότι, δεν δικαιούται περαιτέρω περίθαλψης, γιατί είναι εποχικός! Ενημέρωσαν μάλιστα την οικογένεια του ότι, εάν χρειαστεί περαιτέρω ιατρική φροντίδα, δεν θα μπορέσουν να του τη παράσχουν και μετά το εξιτήριο, θα πρέπει να απευθυνθούν σε άλλο νοσοκομείο.

Δείτε την ανάρτηση από τους Εποχικούς Πυροσβέστες:

εποχικοι-πυροσβεστεσ

Υπενθυμίζεται ότι ο Πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της μεγάλης προσπάθειας που έκανε η πυροσβεστική για να ελέγξει και να σβήσει τη φωτιά που ξέσπασε χθες στο Πανόραμα Βούλας.

Οι Πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να μπορέσουν να περιορίσουν τη φωτιά.

Εκκενώσεις περιοχών - Καμένα σπίτια και αυτοκίνητα

Περιοχές της Βάρης και τα Παιδικά Χωριά SOS απειλήθηκαν από τη φωτιά που άρχισε από τη Γλυφάδα και προχώρησε προς το Πανόραμα Βούλας καθώς, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γιώργο Κωνσταντέλλο, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Νέα Κάλυμνος, Χέρωμα, Δίλοφο και Εξοχή. Επίσης, έγινε προληπτική εκκένωση και στο γηροκομείο Άκτιος στη Βούλα με 300 φιλοξενούμενους.

οι ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών είτε από το έδαφος είτε από αέρος σε συνδυασμό με τη δύναμη ψυχής που κατέβαλαν οι κάτοικοι της λεγόμενης «Αθηναϊκής Ριβιέρας», δεν έφτασαν για να αποφευχθεί ένας θλιβερός απολογισμός, ο οποίος περιλαμβάνει τουλάχιστον 23 καμένα σπίτια και 4 οχήματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share