Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Εκκενώστε το Πανόραμα Βούλας»: Δυναμώνει το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από την Γλυφάδα - Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής (video)

Ο Δήμαρχος Βούλας ζήτησε να εκκενωθεί η περιοχή, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν

4 Ιουνίου 2022 16:14
«Εκκενώστε το Πανόραμα Βούλας»: Δυναμώνει το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από την Γλυφάδα - Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο που κατακαιεί τον Υμηττό και πλέον η φωτιά κατευθύνεται προς το Πανόραμα Βούλας και ήδη o εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, έδωσε εντολή για προληπτική εκκένωση κατοικιών στην οδό Αριστείδου στη Βούλα καθώς οι φλόγες πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια.

φωτια-γλυφαδα
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου. Λόγω της πυρκαγιάς υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Η πυρκαγιά στην περιοχή Πουρνάρι, στην Γλυφάδα, ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και παρά το γεγονός ότι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με επίγεια και ενάερια μέσα ήταν άμεση, ωστόσο, οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν βοηθούν στην κατάσβεση.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα από αέρος επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», δύο ελικόπτερα ενώ επί στο έδαφος βρίσκονται 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχουν αναφορές για σπίτια που μπορεί να απειλούνται, αλλά εξακολουθεί να πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει δάσος και καίγονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.

φωτια-γλυφαδα
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Ξέσπασε πυρκαγιά στα Σπάτα - Επί ποδός και ομάδες εθελοντών

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική και στην Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Αρτέμιδος, καθώς έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στα Σπάτα.

Η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί κοντά στο κοιμητήριο των Σπάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του iRafina.gr, στο σημείο σπεύδουν 17 οχήματα της Πυροσβεστικής, της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Αρτέμιδος αλλά και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας Πικερμί. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν για την κατάσβεση οχήματα της Πυροσβεστικής από το Μαρκόπουλο και το Κορωπί, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Αρτέμιδος, και το δεκάτονο όχημα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share