Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Αποκαλύψεις Γρηγόρη Λέων - «Τα φιαλίδια με το αίμα της Τζωρτζίνας θα...» (Video)

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι...»

4 Ιουνίου 2022 12:06
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Αποκαλύψεις Γρηγόρη Λέων - «Τα φιαλίδια με το αίμα της Τζωρτζίνας θα...» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για τα έξι φιαλίδια με αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκαν, και που θα ρίξουν φως στην υπόθεση του θανάτου της. Παράλληλα, διαβάστε εδώ για τις τελευταίες στιγμές της Τζωρτζίνας μέσα από την δραματική περιγραφή νοσηλεύτριας.

Ο κ. Λέων τοποθετήθηκε σχετικά με τις πληροφορίες που θα πάρουν οι Αρχές από την εξέταση των φιαλιδίων με αίμα της Τζωρτζίνας.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα βιολογικό υλικό, το οποίο είναι είτε αίμα είτε πλάσμα, εάν έχει ληφθεί υπό κατάλληλες συνθήκες, βοηθά πολύ. Σε ένα νοσοκομείο λαμβάνουμε αίμα και το διαμοιράζουμε σε διάφορα φιαλίδια, και αυτά τα φιαλίδια, μπορεί να μην χρειαστούν όλα.

Επίσης υπάρχουν φιαλίδια ότι κάποιες κλινικές τα συντηρούν για πιθανές κλινικές μελέτες στο μέλλον. Άρα το να βρίσκονται πλεονάζοντα φιαλίδια, δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο σε μία κλινική», ανέφερε αρχικά.

«Είναι σημαντικό υλικό, ουσιαστικά μπορούν να αξιολογηθούν τοξικολογικά, έχει σημασία να έχουν συντηρηθεί σωστά. Είμαι βέβαιος ότι τα φιαλίδια θα είναι σε καλή κατάσταση, γιατί βρέθηκαν σε ψυγεία και με τα κατάλληλα αντιπηκτικά κι άλλες ουσίες που το συντηρούν. Οι τοξικολόγοι θα μπορέσουν να τα αξιοποιήσουν με τον κατάλληλο τρόπο.

Το πλεονέκτημα που έχει το αίμα σε σχέση με την τρίχα, είναι ότι πέρα από τον προσδιορισμό της ουσίας, μπορεί να μας δώσει και ποσοτικό περιορισμό. Ωστόσο, έχει το μειονέκτημα ότι είναι για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, πέριξ της αιμοληψίας», πρόσθεσε.

«Όλα τα χρονικά διαστήματα που έχουν ληφθεί τα δείγματα, μπορούν να μας δείξουν το τοξικολογικό προφίλ για κάποιες μέρες ή ώρες πριν», σημείωσε.

«Είναι λογικό από τη μεριά της Ρούλας Πισπιρίγκου να αμφισβητεί το κάθε εύρημα που υπάρχει, είναι στην υπερασπιστική γραμμή της. Από εκεί και πέρα η επιστήμη μπορεί να κάνει εύκολα αυτή την εξέταση», δήλωσε σχετικά με την αμφισβήτηση από πλευράς κατηγορούμενης των ευρημάτων με το αίμα της Τζωρτζίνας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share