Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σεισμός ανοιχτά της Ρόδου

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στα παράλια της Τουρκίας

3 Ιουνίου 2022 19:54
Σεισμός ανοιχτά της Ρόδου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής, στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε ανοιχτά της Ρόδου.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται τα 16,4 χλμ και το επίκεντρο 17 χλμ βορειοδυτικά της Ρόδου.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στα παράλια της Τουρκίας, με την αρμόδια υπηρεσία της γείτονος να εκτιμά πως ήταν μεγέθους 4,4 Ρίχτερ.

Σεισμός ανοιχτά της Ρόδου

Ισχυρός σεισμός στην Κίνα: Οι πρώτες ειδήσεις κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και έξι τραυματίστηκαν σήμερα σε σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών και τον μετασεισμό που έπληξαν την επαρχία Σετσουάν (νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας), σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Η δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών σημειώθηκε στις 17.00 τοπική ώρα (12.00 ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Λουσάν, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων δυτικά της περιφερειακής πρωτεύουσας Τσενγκντού, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό κέντρο σεισμολογικών δικτύων (CENC).

Τρία λεπτά αργότερα ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών στη γειτονική περιοχή της Μπαοσίνγκ, σύμφωνα με το CENC.

Επίσης, σεισμική δόνηση των 3,4 Ρίχτερ σημειώθηκε χθες στη Νίσυρο.

Ο πρώτος απολογισμός για τα θύματα κάνει λόγο για «έναν νεκρό, έναν σοβαρά τραυματία και πέντε ελαφρά τραυματίες», ανέφερε η κρατική τηλεόραση CCTV.

Εκατοντάδες γιατροί, πυροσβέστες, στρατιώτες, μέλη σωστικών συνεργείων και αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί «για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, για την παροχή βοήθειας στους τραυματίες, το άνοιγμα των δρόμων και τη μεταφορά των κατοίκων σε ασφαλές σημείο», ανέφερε το δίκτυο.

Ισχυρός σεισμός στην Κίνα: Οι πρώτες ειδήσεις κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες

Κτίρια υπέστησαν ζημιές αλλά οι αρχές δεν έχουν έως τώρα σε γνώση τους αναφορές για κατάρρευση κάποιου κτιρίου, σύμφωνα με πυροσβέστες της Σετσουάν.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές πόλεις της επαρχίας, συμπεριλαμβανομένης της Τσενγκντού, σύμφωνα με σχόλια χρηστών στο κοινωνικό δίκτυο Weibo.

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού σε 5,9 βαθμούς.

Η Σετσουάν, μια ορεινή περιοχή που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα καταφύγια για τα γιγάντια πάντα, πλήττεται πολλές φορές τον μήνα από σεισμούς διαφόρων μεγεθών.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την επαρχία σε σεισμό που έπληξε την περιοχή και τουλάχιστον 10.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Τον Μάιο του 2008, σημειώθηκε πολύ ισχυρός σεισμός 7,9 βαθμών στη Σετσουάν, με αποτέλεσμα 87.000 να χάσουν τη ζωή τους ή να θεωρηθούν αγνοούμενοι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share