Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι δύο φοιτητές για τα επεισόδια στο ΑΠΘ - Αναβλήθηκε η δίκη τους στο αυτόφωρο

Όλες οι εξελίξεις!

3 Ιουνίου 2022 14:46
Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι δύο φοιτητές για τα επεισόδια στο ΑΠΘ - Αναβλήθηκε η δίκη τους στο αυτόφωρο
Πηγή εικόνας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο φοιτητές (22 και 24 ετών) που κατηγορούνται για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ, μετά την αναβολή που ζήτησαν και πήραν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που άσκησε εις βάρος τους ο εισαγγελέας, κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών και οπλοκατοχή (κρατούσαν κοντάρια).

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι δύο φοιτητές για τα επεισόδια στο ΑΠΘ- Αναβλήθηκε η δίκη τους στο αυτόφωρο
Πηγή εικόνας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΠΘ: Νέα επεισόδια και πετροπόλεμος μεταξύ φοιτητών και Αστυνομίας

Επεισόδια ξέσπασαν μετά το τέλος της πορείας των φοιτητών για την παρουσία αστυνομίας στο ΑΠΘ, ξανά έξω από την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη στη Σχολή Θετικών Επιστημών στο campus του πανεπιστημίου.

Νωρίτερα σήμερα Πέμπτη (2/6) πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας για την παρουσία αστυνομίας στο ΑΠΘ και μετά από αυτή οξύνθηκαν τα πνεύματα, σύμφωνα με το GRTimes.gr.

Πιο συγκεκριμένα, φοιτητές και αντιεξουσιαστές φώναζαν συνθήματα και μία ομάδα επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, εκτοξεύοντας πέτρες και ξύλα με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει ήδη σε προσαγωγές αλλά και συλλήψεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share