Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φουντώνει το μυστήριο για την αυτοκτονία του 12χρονου Μάκη: Δεν δείχνουν μπούλινγκ ή διαδικτυακό παιχνίδι οι έρευνες για τον θάνατό του

Βασικός μάρτυρας της υπόθεσης πέφτει σε αντιφάσεις

3 Ιουνίου 2022 10:59
Φουντώνει το μυστήριο για την αυτοκτονία του 12χρονου Μάκη: Δεν δείχνουν μπούλινγκ ή διαδικτυακό παιχνίδι οι έρευνες για τον θάνατό του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε η αυτοκτονία του 12χρονου Μάκη που στις αρχές Μαΐου βρέθηκε απαγχωνισμένος στο δωμάτιό του στα Σεπόλια.

Όσοι γνώριζαν τον νεαρό και την οικογένειά του έκαναν λόγο για ένα πολύ χαρούμενο και δυνατό παιδί , το οποίο προετοιμαζόταν για τους αγώνες του Παγκράτιου στο Λουτράκι, χωρίς να έχει δείξει σημάδια για το τι θα επακολουθήσει.

Δείτε επίσης: Αυτοκτονία 14χρονου Κάτω Πατήσια: Τα νέα δεδομένα για το διαδικτυακό challenge! «Ξεσκονίζεται» το κινητό του - Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα (Video)

Οι έρευνες σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στην αυτοκτονία συνεχίζονται. Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει από τις έρευνες της αστυνομίας για την αυτοχειρία του 12χρονου στα Σεπόλια είναι ότι δεν σχετίζεται με κάποιο διαδικτυακό παιχνίδι.

Η παραπάνω διαπίστωση προέκυψε και από έναν πρώτο έλεγχο που έγινε από τους αστυνομικούς στο κινητό του τηλέφωνο, που βρέθηκε σε άσχετο μέρος από το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο 12χρονος, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ένα ακόμη σημαντικό συμπέρασμα, που προκύπτει από τις μαρτυρίες μαθητών και καθηγητών του 12χρονου είναι ότι δεν υφίσταται το ενδεχόμενο του συστηματικού μπούλινγκ. Ναι μεν είχε κάποια προβλήματα με άλλα παιδιά στο σχολείο, ωστόσο πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, εκτιμούν οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις έρευνες και είχαν την δυνατότητα να εξετάσουν συνολικά 60 μάρτυρες.

Εάν λοιπόν δεν ήταν κάποιο διαδικτυακό παιχνίδι ή το μπούλινγκ στο σχολείο, τότε τι ήταν αυτό που οδήγησε τον νεαρό στην αυτοχειρία; Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, που γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις πτυχές της υπόθεσης, εκτιμούν ότι για τον θάνατο του 12χρονου μπορεί να ευθύνεται κάποιο «challenge», κάποιο επικίνδυνο «παιχνίδι» που έπαιζε με πρόσωπο ή πρόσωπα από το στενό του περιβάλλον.

Ένα απ' αυτά τα πρόσωπα που θεωρείται βασικός μάρτυρας και με τον οποίο έχουν μιλήσει οι αστυνομικοί έχει πέσει σε αρκετές αντιφάσεις. Πιστεύουν όμως ότι είναι θέμα χρόνου να μιλήσει για τις αληθινές συνθήκες υπό τις οποίες οδηγήθηκε στον θάνατο το 12χρονο αγόρι, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ατύχημα και όχι για κάποια προσχεδιασμένη ενέργεια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share