Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 3/6: Από τη ζέστη... στις καταιγίδες με τροπικό κλίμα - «Καμπανάκι» Αρναούτογλου, Καλλιάνου και Μαρουσάκη

Έρχεται ραγδαία η αλλαγή σκηνικού μετά το Σαββατοκύριακο

3 Ιουνίου 2022 07:25
Καιρός σήμερα 3/6: Από τη ζέστη... στις καταιγίδες με τροπικό κλίμα - «Καμπανάκι» Αρναούτογλου, Καλλιάνου και Μαρουσάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Αξιοσημείωτες θα είναι οι εξελίξεις στις καιρικές συνθήκες, αφού μπορεί σήμερα (3/6) και το Σαββατοκύριακο να κυριαρχήσει η ζέστη, αλλά από βδομάδα το σκηνικό θα αλλάξει.

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένεται την Παρασκευή, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 με 7 και στο Ιόνιο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 βαθμούς Κελσίου, αν και σύντομα θα μπούμε σε φάση αστάθειας.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες, κυρίως στα γύρω ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα νότια 6 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα βορειοδυτικοί, στο Ιόνιο 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στη Θεσσαλία, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, ενώ στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στην νότια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νέα αστάθεια βλέπει ο Αρναούτογλου

Με αστάθεια και συννεφιές σε συγκεκριμένες περιοχές ο καιρός της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου το το πρωί θα έχουμε ήλιο παντού, όμως από το μεσημέρι στα δωδεκάνησα και στα βόρεια της χώρας (Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρο) θα έχουμε αστάθεια με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Το βράδυ θα έχουμε ξαστεριά και η αστάθεια θα περιοριστεί. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι εντάσεως 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 4 με 5, ενώ η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 31 και στο Αιγαίο από 25 έως 26 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχουμε λίγες τοπικές συννεφιές και ηλιοφάνεια καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία αναμένεται από 23 έως 34 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε επίσης λιακάδα από το πρωί, αλλά θα συννεφιάσει γρήγορα από το μεσημέρι με κάποιες διάσπαρτες μπόρες. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς.

Το Σάββατο θα έχουμε μπόρες στα δωδεκάνησα και μόνο λίγα σύννεφα στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία από 33-34 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 27-29 βαθμούς στο Αιγαίο.

Την Κυριακή θα είναι ζεστή η μέρα με πρόσκαιρες συννεφιές από το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα ανέβει με τα ηπειρωτικά να φτάνουν τους 35-36 βαθμούς και στο Αιγαίο από 29 έως 30 βαθμούς.

Τη Δευτέρα στα δυτικά και τα βόρεια θα έχουμε συννεφιές με περισσότερη αστάθεια και βροχές - καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 33-34 βαθμούς στα κεντρικά της χώρας, τους 35 στο Ιόνιο και τους 29-30 στο Αιγαίο.

Την Τρίτη θα έχουμε νέο είσοδο σύννεφων στην χώρα από τα βόρεια και δεν θα λείψουν οι μπόρες και οι καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία στους 30 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 28 βαθμούς στο Αιγαίο.

«35άρια» σύμφωνα με Καλλιάνο

Αραιές νεφώσεις που θα εναλλάσονται με μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό θα σημειωθούν στα Επτάνησα, στα κεντροδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, στη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Ακόμα καλύτερος θα είναι ο ακιρός στις ανατολικές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Ο καιρός θα είναι αίθριος στην Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Αντιθέτως, βροχές θα σημειωθούν στα κεντρικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, αλλά και στα ορεινότερα τμήματα της Ηπείρου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 με 6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Ισχυρά φαινόμενα έρχονται για τον Μαρουσάκη

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη «οι πολύ θερμές αέριες μάζες φαίνεται πως δεν επηρεάζουν τη χώρα μας καθώς παραμένουν εγκλωβισμένες στη βόρεια Αφρική και προς την Τουρκία και επομένως θα έχουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας φυσιολογικές θερμοκρασιακές τιμές για την εποχή με τον υδράργυρο στο εσωτερικό της χώρας στους 34 με 35 βαθμούς τοπικά ακόμα και 36, στους 30 με 33 στις παραθαλάσσιες περιοχές λόγω της θαλάσσιας αύρας».

Στο πεδίο των βροχοπτώσεων, τη Δευτέρα και την Τρίτη θα έχουμε βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά, βόρεια ηπειρωτικά τμήματα αλλά και στο Αιγαίο με πιθανές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς κεραυνούς. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου», κατάληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share