Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στο Μενίδι: Έκρηξη σε πρώην βιοτεχνία ξυλείας

Μεγάλες υλικές ζημιές

3 Ιουνίου 2022 07:17
Συναγερμός στο Μενίδι: Έκρηξη σε πρώην βιοτεχνία ξυλείας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Μενίδι, σε πρώην βιοτεχνία ξυλείας, επί τη συμβολή των οδών Ικονίου και Αγίου Σπυρίδωνα.

Δείτε επίσης: Συναγερμός στα Βραυρώνα: Έκρηξη σε σπίτι και αναφορές για τραυματίες και... ναρκωτικά

Από το συμβάν, ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες, ενώ πρόκειται για κατοικημένη περιοχή, όπου δίπλα από το πρώην ξυλουργείο υπάρχει σπίτι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθερίας Σπυράκη στο OPEN.

Η κατοικία δίπλα από το κτίριο υπέστη υλικές ζημιές.

Η επιχείρηση είχε κλείσει πριν λίγους μήνες και -προς το παρόν- αδιευκρίνιστη παραμένει η αιτία της έκρηξης.

«Γύρω στις 4:15 είχα ξυπνήσει και ξαφνικά ακούω έναν πολύ δυνατό θόρυβο, νόμιζα ότι από τον αέρα είχαν σπάσει τα τζάμια. Βγήκα έξω και είδα το κτίριο να έχει καταστραφεί ολοσχερώς» λέει χαρακτηριστικά κάτοικος διπλανού σπιτιού.

Έκρηξη στα Γρεβενά: Πέθανε ο 28χρονος εργαζόμενος

Ο 28χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου είχε μεταφερθεί μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο που δούλευε στα Γρεβενά.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο άτυχος νεαρός δεν άντεξε και κατέληξε. Το παιδί είχε «πάρει» φωτιά ολόκληρο, βρέθηκε στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή» αναφέρει στο GRTimes.gr o δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης.

Η πιο πιθανή εκδοχή της έκρηξης σύμφωνα με τον δήμαρχο Γρεβενών

«Το εργοστάσιο έχει ουσιαστικά δύο μονάδες. Η μία είναι επεξεργασίας ξύλου και η άλλη ηλεκτροπαραγωγής. Στην δεύτερη έγινε η έκρηξη, ωστόσο η μονάδα ήταν κλειστή από την Κυριακή (1/5), διότι θα γινόταν αλλαγή φλαντζών σε ορισμένους αγωγούς από το προσωπικό Ιταλικής Εταιρείας που είχε στήσει πριν ένα χρόνο τη συγκεκριμένη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής» τονίζει στο GRTimes.gr o δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης.

Στη συνέχεια ο κ. Δασταμένης εξηγεί στο GRTimes.gr πώς ξεκίνησαν όλα, σύμφωνα με τα όσα του περιέγραψε ο άνθρωπος που ήταν μπροστά στην έκρηξη. «Όπως μου διηγήθηκε ο Ιταλός συντηρητής το σέρβις γινόταν στην μία πλευρά των δεξαμενών, ενώ το παιδί που τραυματίστηκε ήταν από την άλλη πλευρά. Υπήρχε μία διαρροή λαδιών που θα τη διόρθωναν, σ’ ένα ημιυπόγειο.

Από τη μία στιγμή ο Ιταλός έκανε το σέρβις και την άλλη είδε τον 28χρονο να έχει πάρει φωτιά, αφότου έγινε η έκρηξη. Απευθείας ο άνθρωπος που πραγματοποιούσε τις επιδιορθώσεις πήρε έναν πυροσβεστήρα και έσβησε τη φωτιά, ενώ από την άλλη πλευρά ο 28χρονος καίγονταν ζωντανός. Ήταν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share