Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σκιάθος: Πακέτα κοκαΐνης εντοπίστηκαν από εθελοντές που καθάριζαν την ακτή

Εθελοντές πέταξαν τα πακέτα στα σκουπίδια

31 Μαΐου 2022 13:08
Σκιάθος: Πακέτα κοκαΐνης εντοπίστηκαν από εθελοντές που καθάριζαν την ακτή
Πηγή φωτογραφίας EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμα ένα απίστευτο συμβάν με κοκαΐνη συνέβη πριν λίγο διάστημα. Την ώρα που εθελοντές καθάριζαν την ακτή του Αγίου Παντελεήμονα από σκουπίδια, προς έκπληξή τους εντόπισαν δύο πακέτα τυλιγμένα με μονωτική ταινία. Στην αρχή, δεν έδωσαν μεγάλη σημασία και έτσι, ένας από αυτούς πέταξε το πρώτο πακέτο στα σκουπίδια. Ωστόσο, το δεύτερο πακέτο κίνησε τις υποψίες ενός άλλου εθελοντή και αμέσως ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο.

Οι λιμενικοί βρέθηκαν μπροστά σε 2.400 γραμμάρια κοκαΐνης. Το γεγονός συνέβη τον Απρίλιο, αλλά κρατήθηκε μυστικό και σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για τον εντοπισμό των εμπόρων ναρκωτικών.

Είναι άγνωστο εάν τα πακέτα αφέθηκαν στην παραλία για να παραλάβει ο διακινητής ή πετάχτηκαν στη θάλασσα από τον φόβο μην γίνουν αντιληπτοί οι έμποροι από το λιμενικό. Πάντως καταδίωξη τον Απρίλιο , για ναρκωτικά στην περιοχή δεν υπήρξε , σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Σκιάθος: Πακέτα κοκαΐνης εντοπίστηκαν από εθελοντές που καθάριζαν την ακτή
Πηγή φωτογραφίας EUROKINISSI

Η τελευταία μεγάλη επιχείρηση στις Σποράδες ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2019 όπου πάνω από ένα τόνο ναρκωτικά (κάναβη) εντόπισαν εκπαιδευμένοι σκύλοι και βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος σε σπηλιά στη νησίδα Πιπέρι, ανοιχτά της Αλοννήσου.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν μέσα σε κιβώτια εσωτερικά της σπηλιάς στην νησίδα Πιπέρι ενώ αποτέλεσε μία επιχείρηση «μαμούθ», που στήθηκε από ξηράς, θαλάσσης όπως και αέρος στην ευρύτερη περιοχή των Β. Σποράδων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share