Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Αρπαγή 6χρονου Κηφισιά: «Να μην γίνει η Ελλάδα καταφύγιο για απαγωγείς παιδιών» - «Ξέσπασε» ο πατέρας του Ράινερ (Video)

«Ελπίζω ότι καμία άλλη μητέρα...»

30 Μαΐου 2022 09:13
Αρπαγή 6χρονου Κηφισιά: «Να μην γίνει η Ελλάδα καταφύγιο για απαγωγείς παιδιών» - «Ξέσπασε» ο πατέρας του Ράινερ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρπαγή 6χρονου Κηφισιά: Τις δικές του απαντήσεις σε όσα έχουν συμβεί επιχείρησε να δώσει ο πατέρας του μικρού Ράινερ με ανακοίνωσή του. Παράλληλα, περιπλέκεται όλο και περισσότερο η υπόθεση αρπαγής του μικρού Ράινερ, καθώς δεν αποκλείεται στην απαγωγή να συμμετείχε και τρίτο άτομο.

Όπως επισημαίνει, αν το δικαστικό σύστημα της χώρας είχε δείξει περισσότερο ενδιαφέρον για την περίπτωσή του τα πράγματα δε θα είχαν φτάσει σ αυτό το σημείο και δε θα είχε χρειαστεί το παιδί να φύγει με τέτοιο τρόπο από το σπίτι του.

«Είμαι απογοητευμένος για το ελληνικό δικαστικό σύστημα. Η Σύμβαση της Χάγης του 1980 διασφαλίζει την “ταχεία επιστροφή” των απαχθέντων παιδιών στην πατρίδα τους. Το νομικό κενό που υπάρχει στην Ελλάδα δεν είναι προς το συμφέρον οποιονδήποτε απαχθέντων παιδιών», αναφέρει και προσθέτει:

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να ενεργήσω προς το συμφέρον του αγοριού μου, που απήχθη το 2020 και να το φέρω στο σπίτι μας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει για την αρχή της επιστροφής η Σύμβαση της Χάγης.

Όταν τα ελληνικά δικαστήρια δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή του παιδιού μετά από παράνομη απαγωγή, αναγκάστηκα να ενεργήσω με τις εξουσίες που μου έδωσε η πλήρης γονική μέριμνα και η πλήρης επιμέλεια που έχω κερδίσει με απόφαση Νορβηγικού δικαστηρίου».

«Ελπίζω ότι καμία άλλη μητέρα, πατέρας ή παιδί δε θα βιώσει την ίδια δοκιμασία που βίωσε το αγόρι μου. Τον απομάκρυναν ξαφνικά από τον κύριο κηδεμόνα του, τα ξαδέρφια, την οικογένεια και τους φίλους του στο νηπιαγωγείο, τον Ιούλιο του 2020 και του στέρησαν τα νόμιμα δικαιώματά του για σχεδόν δύο χρόνια», λέει ακόμα και προσθέτει:

«Ελπίζω ότι το ελληνικό δικαστικό σύστημα – το υπουργείο και οι αξιότιμοι δικαστές- θα πάρουν ένα μάθημα από την υπόθεση, θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα όσα προβλέπει η Χάγη και θα επιταχύνουν τις επιστροφές των παιδιών σε μελλοντικά παρόμοια ζητήματα. Γνωρίζω ότι τα ζητήματα επιστροφής για παιδιά αντιμετωπίζονται εντός εβδομάδων στη Νορβηγία.

Προτρέπω τον αξιότιμο Υπουργό Δικαιοσύνης στην Ελλάδα να εξετάσει τη Σύμβαση της Χάγης του 1980, να αντιμετωπίσει την αρχή της «ταχείας επιστροφής» στο δικαστικό σύστημα, για να αποφύγει η όμορφη χώρα της Ελλάδας να γίνει ελεύθερο καταφύγιο για εγκληματίες απαγωγείς παιδιών».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share