Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Επεισόδια τα ξημερώματα μέσα στο ΑΠΘ

Τι συνέβη;

29 Μαΐου 2022 10:03
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Επεισόδια τα ξημερώματα μέσα στο ΑΠΘ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα μέσα στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όταν ομάδα αγνώστων, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, κινήθηκαν κατά αστυνομικών δυνάμεων εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ, ενώ η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) χρησιμοποίησε τον «Αίαντα».

Παράλληλα, φωτιά ξέσπασε στην Ηλιούπολη, με έναν νεκρό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της τοπικής ιστοσελίδας grtimes.gr, ομάδα περίπου 70-80 ατόμων εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, με την ΕΛ.ΑΣ. να απαντά κάνοντας χρήση του υδροφόρου οχήματος «Αίαντας».

Μάλιστα, οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο πανεπιστήμιο περιφρουρώντας το σημείο όπου θα δημιουργηθεί βιβλιοθήκη, στο ισόγειο του Βιολογικού Τμήματος όπου βρίσκονταν η αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό», προχώρησαν σε 7 προσαγωγές.

Έπειτα από τη ρίψη νερού, τα άτομα παρέμειναν εντός του ΑΠΘ, κοντά στο Αστεροσκοπείο.

Επισημαίνεται ότι, νωρίτερα, διοργανώθηκε γίνει πάρτι αντιεξουσιαστών στην Πολυτεχνική Σχολή, με δεκάδες άτομα να αποχωρούν και την κατάσταση να έχει εκτονωθεί. Πάντως, μέχρι και τις 04:30 π.μ., η Αστυνομία φέρεται να έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον επτά προσαγωγές ατόμων, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share