Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Φωτιά στη Μαγούλα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική

28 Μαΐου 2022 20:37
Φωτιά στη Μαγούλα
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, για φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Μαγούλα.

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε υπαίθριο χώρο κοντά στην περιοχή Μπαρδαίϊκα. Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 28 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα ενώ κινητοποιήθηκαν και τέσσερα αεροσκάφη. Στην επιχείρηση συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καίει ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, ενώ δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Πύρινη κόλαση: Κάηκε ολοσχερώς γιοτ 7 εκατομμυρίων ευρώ - Εικόνες σοκ

Μάχη δίνουν τα πυροσβεστικά συνεργεία με πύρινη κόλαση σε λιμάνι στο Ντέβον μετά την ανάφλεξη ενός γιοτ αξίας 6 εκατομμυρίων λιρών το οποίο μεταφέρει 8.000 λίτρα καυσίμων. Με την ευκαιρία, να σας υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα ξέσπασε φωτιά στο Καρά Τεπέ της Λέσβου

Οι πυροσβέστες βρίσκονται στο λιμάνι του Torquay μετά την ανάφλεξη ενός σούπερ γιοτ, το οποίο ονομάζεται «Rendezvous».

Σύμφωνα με την αστυνομία, κανείς δεν φέρεται να έχει τραυματιστεί από την πυρκαγιά, ενώ το λιμάνι έχει κλείσει καθώς τα συνεργεία προσπαθούν απεγνωσμένα να σβήσουν τις φλόγες.

Οι κάτοικοι που ζουν κοντά έχουν λάβει προειδοποίηση να κρατούν κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα για να προστατευτούν από τις επικίνδυνες αναθυμιάσεις.

Ένας μάρτυρας δήλωσε στο Devon Live ότι είδε εκρήξεις λίγο μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, ενώ το σκάφος βρισκόταν δίπλα στην προβλήτα.

«Κάποιοι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί όχι στο γιοτ αλλά στην άλλη άκρη της προβλήτας και δεν μπορούν να επιστρέψουν. Οι πυροσβέστες τρέχουν κατά μήκος της προβλήτας. Εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστιες φλόγες», ανέφερε ο μάρτυρας σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Ντέβον και του Σόμερσετ δήλωσε ότι το σκάφος περιέχει περίπου 8.000 λίτρα καυσίμων και ότι τα πληρώματα δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Συγκεκριμένα ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε: «Τα πληρώματα επιβεβαιώνουν και πάλι ότι ένα γιοτ φλέγεται καλά κατά μήκος της προβλήτας Princess Pier, η οποία επίσης έχει πάρει φωτιά».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share