Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βασίλης Γκουρούσης: Σπάει τη σιωπή του - "Με στοχοποίησαν ότι..." (video)

Τι δήλωσε 14 μήνες μετά τη σύλληψή του

28 Μαΐου 2022 16:05
Βασίλης Γκουρούσης: Σπάει τη σιωπή του -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μία νέα αποκαλυπτική συνέντευξη προχώρησε ο Βασίλης Γκουρούσης μετά την αποφυλάκισή του. Υπενθυμίζεται, ότι 14 μήνες πριν είχε συλληψθεί για το ριφιφί σε θυρίδες τράπεζας του Ψυχικού. Με την ευκαιρία, δείτε τι δήλωσε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη "Αλήθειες με τη Ζήνα".

Το μεσημέρι του Σαββάτου (28/5) ο Βασίλης Γκουρούσης μίλησε στον Στέφανο Κωνσταντινίδη και στην εκπομπή "Τι Λες Τώρα" του Mega.

«Πλέον είμαι ελεύθερος και αισθάνομαι μία δικαίωση εν μέρει, γιατί ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα», δήλωσε και συμπλήρωσε πως βρίσκεται εκτός φυλακής με διάταξη του ανακριτή.

«Με στοχοποίησαν ότι μπήκα στην τράπεζα με καπέλο, μάσκα και γάντια σε περίοδο lockdown. Δεν μας άφηναν να μπούμε χωρίς μάσκα και γάντια, τι τους πείραξε; Το καπέλο;».

Στη συνέχεια ο Βασίλης Γκουρούσης περιέγραψε καρέ καρέ το χρονικό της σύλληψής του: «Είχα βγει να ψωνίσω και εκεί που μίλαγα στο κινητό ακούω μία φωνή να λέει «Βασίλη, Βασίλη». Μαυρίζει ο τόπος, τα χέρια μου γυρνάνε πίσω από την πλάτη μου, αισθάνομαι να μου περνάνε χειροπέδες. Με σπρώχνανε κάτι άτομα, με έβαλαν μπρούμυτα στο κάθισμα, νόμιζα ήταν απαγωγή. Μου είπαν αστυνομία, δεν το πίστευα, με πήγαν στη ΓΑΔΑ».

Κλίμα έψαξαν εξονυχιστικά τις επιχειρήσεις και το σπίτι του και το μόνο που βρήκαν ήταν κάτι αναμνηστικά μαχαίρια από διακοπές στην Κρήτη. Παράλληλα, έκαναν έρευνα σε συνεργάτιδά του, με τα δημόσιευματα να υποστηρίζουν πως είχαν παράνομο δεσμό και εκείνη γνώριζε για το ριφιφί. Ο Βασίλης Γκουρούσες διέψευσε αυτές τις πληροφορίες, λέγοντας πως συνεργάζεται μαζί της εδώ και πολλά χρόνια, ενώ δήλωσε ότι «της φόρτωσαν σχέση με έναν παντρεμένο».

Την πρώτη μέρα που αποφυλακίστηκε ήρθε στην Αθήνα, δεν ειδοποίησε κανέναν και πήγε στη μητέρα του: «Η μάνα μου κοιμόταν και ξυπνούσε με μία φωτογραφία μου. Χτυπάω την πόρτα και λέω «μαμά, εγώ είμαι». Η αδερφή μου πετάχτηκε, βγήκε έξω», είπε.

«Ένας άνθρωπος που μπαίνει φυλακή δεν βγαίνεις χωρίς προβλήματα… Η Τέτα άντεξε αυτούς τους μήνες γιατί ήταν μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια της. Όλοι πέρασαν δύσκολα, η οικογένεια περνάει ένα μεγάλο γολγοθά», δήλωσε.

Μαρακάκης για Γκουρούση: «Η εισαγγελία και ο ανακριτής θεωρούν ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής»

Ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης, μίλησε στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα!» για την αποφυλάκιση του Βασίλη Γκουρούση, 14 μήνες μετά τη σύλληψή του για ριφιφί σε θυρίδες τράπεζας στο Ψυχικό.
«Οποιοσδήποτε ισχυρισμός από την πλευρά της υπεράσπισης αποτελεί περιεχόμενο της δικογραφίας και θα κριθεί στο ακροατήριο» δήλωσε ο κ. Μαρακάκης, ο οποίος είναι συνήγορος ενός εκ των θυμάτων της ληστείας.

Κατόπιν, ο δικηγόρος τόνισε πως εισαγγελέας και ανακριτής θεωρούν πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις που ενοχοποιούν τον Βασίλη Γκουρούση και επισήμανε πως κακώς άργησε να ολοκληρωθεί η κατάθεση, κάτι το οποίο έγινε μόλις χθες, ωστόσο δεν έχει συνταχθεί ακόμη το κατηγορητήριο.

«Συνήθως σε περιπτώσεις κλοπής ή διακεκριμένης κλοπής, οι Αρχές δεν χρειάζονται περισσότερο από 2-3 μήνες για να φτάσουν στη λύση του μυστηρίου» προσέθεσε ο κ. Μαρακάκης.

Σημείωσε επίσης, πως στην εν λόγω υπόθεση ζητήθηκε και συνδρομή από το εξωτερικό και μάλιστα με τη συμβολή ενός προσώπου από το περιβάλλον του κατηγορούμενου, για να αναζητηθεί η διαδρομή των κοσμημάτων. Αναμένονται ακόμη οι απαντήσεις από την έρευνα.

«Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο περίπτωση η υπόθεση αυτή να μπει στο αρχείο» δήλωσε ο δικηγόρος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share