Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Συναγερμός στον Κορινθιακό Κόλπο

Προσοχή!

28 Μαΐου 2022 15:25
Συναγερμός στον Κορινθιακό Κόλπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Και στην Κορινθία εμφανίστηκε η μωβ μέδουσα, την οποία φέτος το καλοκαίρι θα τη δούμε σε πολλές παραλίες της Ελλάδας. Με την ευκαιρία, δείτε σε ποιές περιοχές παρατηρείται έξαρση της μωβ μέδουσας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutrakiblog.gr την εμφάνισή τους έκαναν στην παραλία Κρυφή της Ισθμίας του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Πρόκειται για το Σαρωνικό Κόλπο. Μέχρι στιγμής στον Κορινθιακό Κόλπο δεν έχουν εμφανισθεί.

Φέτος, έχουν παρατηρηθεί σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου, ενώ χειμερινοί κολυμβητές ανέφεραν ότι έβλεπαν αυτό το είδος μέδουσας και το χειμώνα.

Ωστόσο, η παρουσία τους αυξάνεται κατά πολύ το καλοκαίρι καθώς ευνοούνται οι συνθήκες αναπαραγωγής της λόγω της υψηλότερης θερμοκρασίας της θάλασσας. Η αναπαραγωγή τους ευνοείται και από την κλιματική αλλαγή που αυξάνει τη θερμοκρασία του νερού. Παράλληλα, η μείωση του πληθυσμού των ψαριών, που είναι κυνηγοί τους αλλά και η μείωση των πληθυσμών των θαλάσσιων χελώνων που είναι ο βασικός κυνηγός τους ευνοεί την εξάπλωση των μεδουσών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share