Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός με την "ευλογιά των πιθήκων": "Πάρτε άμεσα μέτρα" - Προειδοποιούν οι ειδικοί

Ζητούν επίσης ξεκάθαρες οδηγίες

28 Μαΐου 2022 15:16
Συναγερμός με την
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μερικοί από τους πιο σημαντικούς ειδικούς στις μολυσματικές ασθένειες ασκούν πιέσεις για την αμεσότερη λήψη μέτρων από τις παγκόσμιες αρχές υγείας, για την αντιμετώπιση του κλιμακούμενου ξεσπάσματος της ευλογιάς των πιθήκων, η οποία έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 20 χώρες. Με την ευκαιρία, να σας υπενθυμίσουμε ότι έρχονται τα τεστ εντοπισμού της ευλογιάς.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι κυβερνήσεις και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν θα πρέπει να επαναλάβουν τα λάθη που έγιναν στην αρχή της πανδημίας COVID-19, με συνέπεια την καθυστέρηση του εντοπισμού περιστατικών μόλυνσης που βοήθησε στην εξάπλωση του ιού.

Ευλογιά των πιθήκων: Ειδικοί στις μολυσματικές ασθένειες τονίζουν την ανάγκη αμεσότερης λήψης μέτρων

Πιο ξεκάθαρες οδηγίες

Παρά το γεγονός ότι η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι τόσο μεταδοτική και τόσο επικίνδυνη όπως η COVID-19, οι επιστήμονες αυτοί, υποστηρίζουν πως είναι ανάγκη να υπάρξουν πιο ξεκάθαρες οδηγίες για το πως πρέπει να απομονωθεί κάποιος, που έχει μολυνθεί από την ευλογιά των πιθήκων.

Διαβάστε επίσης: Ευλογιά των πιθήκων: Σε αυξητική φάση η επιδημική καμπύλη του ιού, λέει ο Γκίκας Μαγιορκίνης
Επίσης ζητούν να υπάρξει και πιο εξειδικευμένη πληροφόρηση για τον τρόπο προστασίας των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με ενδεχόμενη μόλυνσή τους, όπως και για τη βελτίωση των διαγνωστικών τεστ, αλλά και για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share