Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (28/5)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

28 Μαΐου 2022 07:30
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (28/5)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Σάββατο 28/5! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή του Open "Τώρα ό,τι συμβαίνει". Την ίδια στιγμή, τα ελληνοτουρκικά μοιάζουν να είναι ξανά σε... τεντωμένο σχοινί.

Καιρός σήμερα 28/5: Σάββατο με καύσωνα και απότομη μεταβολή με καταιγίδες και χαλάζι - Προειδοποίηση Αρναούτογλου, Καλλιάνου και Μαρουσάκη

Καιρός σήμερα: Ένα Σάββατο με μίνι καύσωνα θα είναι το σημερινό (28/5), με την αίσθηση της ζέστης να είναι σημαντική λόγω της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης και της υγρασίας, αν και σύντομα θα υπάρξει μεταβολή με καταιγίδες και χαλάζι, για την οποία έχει μιλήσει και ο Θοδωρής Κολυδάς.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός το Σάββατο, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα πεδινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως τις απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου από 19 μέχρι 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλαδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στην δυτική Κρήτη 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 και τοπικά στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια προβλέπεται να είναι γενικά αίθριος ο καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Η διαταραχή που φέρνει το βαρομετρικό χαμηλό σύμφωνα με τον Αρναούτογλου

Το Σάββατο (28/5), σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, το Αιγαίο θα έχει ήλιο από το πρωί καθώς και οι περισσότερες περιοχές της Θράκης, της Πελοποννήσου, της Στερεάς και της Θεσσαλίας. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία δεν αποκλείεται κάποια σύννεφα να δώσουν τοπικά και ασθενή φαινόμενα με τη μορφή μπόρας. Ο καιρός, ωστόσο, θα ανοίξει σχετικά γρήγορα. Κάποια σύννεφα, θα κάνουν την εμφάνισή τους στη δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα.

Από το μεσημέρι, βαρομετρικό χαμηλό θα περάσει πρώτα στα Επτάνησα, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και θα αφήσει κάποιες ασθενείς λασποβροχές, κυρίως στα κεντρονοτιοδυτικά τμήματα. Παράλληλα, δεν αποκλείεται παρόμοια φαινόμενα να επηρεάσουν και τη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία. Την ίδια ώρα, στη βόρεια Ελλάδα παρόλο που θα υπάρχουν ανοίγματα, η μεγαλύτερη πιθανότητα να σημειωθούν μπόρες, υπάρχει για τις ορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η λιακάδα θα διατηρηθεί στην υπόλοιπη ανατολική νησιωτική χώρα.

Η συννεφιά, μαζί με τη σκόνη από τη δυτική Ελλάδα τις βραδινές ώρες, θα κινηθούν ανατολικότερα. Έτσι υπάρχει πιθανότητα στην κεντροανατολική Πελοπόννησο, την Αττική, την υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες καθώς και σε αρκετές περιοχές της κεντροανατολικής Θεσσαλίας να έχουν ένα πέρασμα από κάποια ασθενή τοπική λασποβροχή.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει τις πρωινές ώρες, ενώ μέσα στην ημέρα αραιές συννεφιές θα κάνουν την εμφάνισή τους μαζί με αφρικανική σκόνη. Μικρή πιθανότητα για μπόρα υπάρχει για τους ορεινούς όγκους του νομού. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια ενώ μετά το μεσημέρι αραιές συννεφιές θα κάνουν την εμφάνιση τους οι οποίες κατά τόπους θα πυκνώνουν. Ίσως βρέξει στα ορεινά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, την Κυριακή, θα υπάρξει μία μεταβολή του καιρού, στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές και στα βόρεια. Πιο έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στο κεντροβόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, δυτική - βορειοδυτική Θεσσαλία καθώς και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Τη Δευτέρα (30/5), η ατμοσφαιρική διαταραχή υποχωρεί ενώ κάποιες συννεφιές παραμένουν στα δυτικά.

Μπαίνει το καλοκαίρι για τον Καλλιάνο

Το Σάββατο θα κυλήσει με καλοκαιρινή διάθεση, καθώς η ζέστη θα είναι και πάλι το βασικό χαρακτηριστικό της ημέρας, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 2 – 5 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια μέσα στη μέρα και λίγη αραιή συννεφιά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 – 35 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν στα 2 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 20 – 32 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 5 μποφόρ.

Την Κυριακή αναμένεται επιδείνωση του καιρού.

Πότε θα γίνει η μεταβολή σύμφωνα με τον Μαρουσάκη

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, το Σάββατο θα επιμείνει η ζέστη στους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου από την Κυριακή όμως, έρχονται πιο ψυχρές αέριες μάζες που θα φέρουν πτώση της θερμοκρασίας και βροχοπτώσεις, αλλά και χαλαζοπτώσεις.

Από Δευτέρα και Τρίτη πάμε πάλι σε καλοκαιρινίο μοτίβο, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share