Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Απαγωγή 6χρονου στην Κηφισιά: Νέο βίντεο με τον Ράινερ να παίζει με τον πατέρα του – «Βλέπουν» ακόμη 2 άτομα πίσω από την αρπαγή οι Αρχές

Το έδωσε στη δημοσιότητα για να δείξει ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του

27 Μαΐου 2022 22:42
Απαγωγή 6χρονου στην Κηφισιά: Νέο βίντεο με τον Ράινερ να παίζει με τον πατέρα του – «Βλέπουν» ακόμη 2 άτομα πίσω από την αρπαγή οι Αρχές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη Νορβηγία μαζί με τον πατέρα του βρίσκεται ο 6χρονος Ράινερ μετά την απαγωγή από το σπίτι που διέμενε με την μητέρα του στην Κηφισιά. Στην απαγωγή, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι Αρχές «βλέπουν» δυο άτομα, ενώ τώρα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να συμμετείχε και τρίτο άτομο. Και γι’ αυτό το λόγο οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό το λευκό βαν ώστε να εντοπίσουν στοιχεία.

Δείτε επίσης: Αρπαγή 6χρονου από την Κηφισιά: Πώς κατάφερε να βγάλει ο πατέρας το παιδί εκτός Ελλάδας - Φωτογραφίες του Ράινερ στη Νορβηγία! (Video)

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel προβλήθηκε νέο βίντεο του μικρού παιδιού να παίζει με τον πατέρα του ενώ κατά δήλωσή του, το βίντεο είναι σημερινό και το έδωσε στη δημοσιότητα για να δείξει ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του και δεν είναι τρομοκρατημένο.

Σε αυτό το βίντεο, διάρκειας 31 δευτερολέπτων, ο μικρός Ράινερ βρίσκεται στο σπίτι του πατέρα, στη Νορβηγία και οι δυο τους παίζουν ανέμελα ενώ διακρίνεται ο πατέρας να αντιμετωπίζει κινητικό πρόβλημα καθώς στα πλάνα φαίνεται να κουτσαίνει. Υπενθυμίζεται πως η μητέρα δεν μπορεί να επισκεφθεί τον μικρό στη Νορβηγία καθώς εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος της.

«Υπάρχει ένταλμα σύλληψης εναντίον της έτσι αν επιλέξει να εγκαταλείψει την Ελλάδα διακινδυνεύει να συλληφθεί σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου και να εκδοθεί για να δικαστεί για εγκληματικές ενέργειες εδώ στη Νορβηγία» δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel.

«Ο πατέρας χτυπούσε εμένα και το παιδί» - Η μητέρα καταγγέλλει τη νορβηγική δικαιοσύνη για αδιαφορία

Αρπαγή 6χρονου από την Κηφισιά: Για βία εναντίον της ίδιας και του γιου της καταγγέλλει τον πατέρα του 6χρονου η μητέρα του. Στην επιστολή της που παρουσίασε το Star περιγράφει ακόμα τον δικαστικό Γολγοθά που χρειάστηκε να ανέβει στην Νορβηγία και για τις προσπάθειες του πρώην συζύγου της να της στερήσει το παιδί της. Παράλληλα, διαβάστε εδώ πώς κατάφερε να βγάλει ο πατέρας το παιδί εκτός Ελλάδας.

Τα περιστατικά βίας που έζησε η ίδια και ο μικρός Ράινερ από τον πατέρα του παιδιού, αλλά και τον δικαστικό Γολγοθά που ανέβηκε στη Νορβηγία, διεκδικώντας την επιμέλεια του γιου της περιγράφει σε επιστολή της προς τα μέσα η μητέρα του 6χρονου που απήχθη από το σπίτι του στην Κηφισιά.

Όπως εξιστορεί στην επιστολή της, με τον πρώην σύζυγό της υπήρξε σε εξέλιξη μια δικαστική διαμάχη από το 2018 οπότε και χώρισαν. Αφορμή για τον χωρισμό ήταν ένα βίαιο επεισόδιο που έζησε, όταν ο πρώην σύζυγός της την απείλησε με μαχαίρι μπροστά στο παιδί.

Σύμφωνα με την ίδια τα περιστατικά βίας σε βάρος της ήταν συνεχή και μάλιστα είχε κάνει επίσημη καταγγελία στις αρχές της Νορβηγίας για ενδοοικογενειακή βία.

Μετά τον χωρισμό ξεκίνησαν οι απειλές. Ο πρώην σύζυγός της την απειλούσε ότι θα της πάρει το παιδί, όμως η μητέρα εκτιμούσε ότι με βάση το βίαιο παρελθόν του πατέρα και τις καταγγελίες σε βάρος του, κάτι τέτοιο δε θα συνέβαινε.

Ωστόσο, όπως περιγράφει, οι εκτιμήσεις της δεν επαληθεύτηκαν, αφού βρέθηκε σε έναν κυκεώνα δικαστικών εξελίξεων, σε μια ξένη χώρα, χωρίς νομική υποστήριξη και χωρίς βοήθεια.

«Επί δύο συνεχόμενα χρόνια πάλευα μόνη μου στην Νορβηγία να διεκδικήσω τα δικαιώματά μου, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Παρέδωσα στην αστυνομία αρκετές αποδείξεις για την βίαιη συμπεριφορά του, τις απειλές, τα επεισόδια βιασμού μέσα από μηνύματα αλλά και από έγγραφα από το νοσοκομείο του Κρίστιανσαντ.

Εκείνη την περίοδο ξεκίνησα να υποψιάζομαι και για βίαιη συμπεριφορά πάνω στο παιδί μας, από την αντίδρασή του Ράινερ όποτε τον έβλεπα. Απευθύνθηκα στις υπηρεσίες προστασίας γυναικών, οι οποίες μετά την εξιστόρησή μου καλέσαν άμεσα τις παιδικές υπηρεσίες να ερευνήσουν την υπόθεση», αναφέρει στην επιστολή της μητέρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share