Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καταδίκη για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα για το «χρυσό ασφαλιστήριο»

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση!

27 Μαΐου 2022 16:05
Καταδίκη για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα για το «χρυσό ασφαλιστήριο»
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, η Βίκυ Σταμάτη, χήρα του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλο ο εξάδελφος του, Νίκος Ζήγρας για την υπόθεση του «χρυσού ασφαλιστηρίου συμβολαίου», ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων (481.000 ευρώ) στην Ελβετία. Με την ευκαιρία, να σας υπενθυμίσουμε τα μυστικά της τρίτης διαθήκης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δικαιοσύνης, η υπόθεση αφορά σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο της ελβετικής εταιρείας Zurich Lebensversicherungs Gesellschaft AG. Το συμβόλαιο είχε συνάψει το Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταβάλλοντας εφάπαξ το ποσό των 500.000 ελβετικών φράγκων στην εταιρεία με επιταγή της τράπεζας Credit Lyonnais Suisse S.A. Μέσω του συμβολαίου αυτού, ο Νίκος Ζήγρας εισέπραξε ετήσια σύνταξη 33.147,60 ελβετικών φράγκων και η Βίκυ Σταμάτη 30,167,60 ελβετικά φράγκα.

Επιπλέον, ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου φέρεται να έλαβε κατόπιν συμφωνίας με την εταιρία και μετά τη λύση του συμβολαίου το υπόλοιπο της αξίας του που υπολογίζεται σε 359.060.40 ελβετικά φράγκα.

Συνολικά και στους τρεις αποδίδεται ότι εισέπραξαν από κοινού 773.989,20 ελβετικά φράγκα τα οποία «ξέπλυναν» μέσω της εν λόγω ασφαλιστικής σύμβασης, ενώ το ποσό αυτό προέρχεται από δωροδοκία του εκλιπόντος πρώην υπουργού.

 Καταδίκη για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα για το «χρυσό ασφαλιστήριο»
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Από την πλευρά της υπεράσπισης του Νίκου Ζήγρα αναφέρθηκε ότι υπάρχει «δεδικασμένο» από τις ελβετικές εισαγγελικές αρχές, οι οποίες έχουν παύσει τη δίωξη σε βάρος του για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ωστόσο, η εισαγγελέας δεν έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα.

Από τους συνηγόρους της Βίκυς Σταμάτη υποστηρίχθηκε, μεταξύ άλλων, πως η εντολέας τους δεν έχει καμία συμμετοχή στην κατάρτιση του επίμαχου συμβολαίου, δεδομένου ότι παντρεύτηκε με τον εκλιπόντα πρώην υπουργό το 2004.

Σε πρώτο βαθμό είχε επιβληθεί κάθειρξη έξι ετών στη Βίκυ Σταμάτη και το Νικόλαο Ζήγρα σε ποινή κάθειρξης έξι ετών. Επίσης, είχε επιβάλλει στον καθένα και χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ αλλά και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Οι ίδιες ποινές είχαν επιβληθεί και στον εκλιπόντα πρώην υπουργό. Ωστόσο, και στους τρεις, το δικαστήριο είχε χορηγήσει αναστολή στην έκτιση των ποινών τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share