Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ο ιατροδικαστής που «καίει» την Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας - Η απάντηση της 33χρονης (Video)

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση θρίλερ

27 Μαΐου 2022 09:20
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ο ιατροδικαστής που «καίει» την Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας - Η απάντηση της 33χρονης (Video)
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση της Πάτρας και τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου κατέθεσε στην 18η τακτική ανακρίτρια ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης. Παράλληλα, ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από μία ακόμη βιντεοσκοπημένη από τη Ρούλα Πισπιρίγκου κρίση της Τζωρτζίνας μέσα στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο.

Ο ιατροδικαστής που έκανε την έρευνα για το θάνατο του πρώτου παιδιού της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου τόνισε στην ανακρίτρια πως η Τζωρτζίνα πέθανε από χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης.

Σύμφωνα με το MEGA στο πόρισμα του κ. Μπουζιάνη αναφέρεται ότι η ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη ήταν 6,5 μικρογραμμάρια ανά ml, όταν σε 114 προγενέστερους θανάτους από την ίδια ουσία ο μέσος όρος ήταν 2,4 μικρογραμμάρια ανά ml.

Όπως εξήγησε στην ανακρίτρια ο ιατροδικαστής η κεταμίνη χρειάζεται διαφορετική χρονική περίοδο για να δράσει ανάλογα με τον τρόπο χορήγησής της. Σύμφωνα με το πόρισμα του Νικόλαου Ράικου, «η δράση της κεταμίνης εκδηλώνεται άμεσα (δευτερόλεπτα) μετά από ενδοφλέβια χορήγηση, 1 έως 5 λεπτά μετά από ενδομυϊκή χορήγηση, 5 έως 10 λεπτά ενδορινικά και 15 με 20 λεπτά με λήψη από του στόματος».

Με βάση αυτά τα στοιχεία, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης εκτίμησε ότι η Τζωρτζίνα πέθανε το πολύ μέσα σε ένα 20λεπτο, όταν μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο βρισκόταν μόνο η μητέρα της.

Με τον τρόπο αυτό ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης κατέρριψε έτσι τον βασικό ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι η κεταμίνη δόθηκε στην Τζωρτζίνα αργότερα, κατά τη διάρκεια της ανάνηψης από τους γιατρούς. «Εάν η κεταμίνη χορηγηθεί ταχέως ενδοφλεβίως, η ουσία μπορεί να προκαλέσει άπνοια, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί οδηγεί σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή», αναφέρεται στο πόρισμα.

Ο κ. Μπουζιάνης πρότεινε, επίσης, να προχωρήσει το θέμα με την εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, προκειμένου μέσω νέων εξετάσεων να διαπιστωθεί αν είχαν χορηγηθεί στο άτυχο κορίτσι τοξικές ουσίες και προγενέστερα.

Για παραλήψεις μιλά η πλευρά της Πισπιρίγκου

Κρούση για να αναλάβει και πάλι την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας. Ο γνωστός δικηγόρος σημείωσε παράλληλα, πως από τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του, διαπιστώνει κενά και παραλείψεις που τον βάζουν σε σκέψεις.

Όπως τόνισε, μια ουσία που είχε χορηγηθεί στη Τζωρτζίνα, στην ίδια ποσότητα με την κεταμίνη, ωστόσο δεν εντοπίστηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share