Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 27/5: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και... βροχές - «Καμπανάκι» από τους Σάκη Αρναούτογλου, Γιάννη Καλλιάνο και Κλέαρχο Μαρουσάκη (Video)

Αναλυτική πρόγνωησ του καιρού από την ΕΜΥ

27 Μαΐου 2022 07:51
Καιρός σήμερα 27/5: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και... βροχές - «Καμπανάκι» από τους Σάκη Αρναούτογλου, Γιάννη Καλλιάνο και Κλέαρχο Μαρουσάκη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα 27/5: Η θερμή εισβολή του Μαΐου συνεχίζεται με τα θερμόμετρα να φτάνουν για μια ακόμη ημέρα στους 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ωστόσο το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει άρδην, με τους Σάκη Αρναούτογλου, Γιάννη Καλλιάνο και Κλέαρχο Μαρουσάκη να κρούουν καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Ενώ, κάτι «περίεργο» μέσα στο επόμενο 2μηνο «βλέπουν» τα μερομήνια.

«Έρχονται μπόρες και χαλάζι»: Οι μετεωρολογικές προβλέψεις του Σάκη Αρναούτογλου

Όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, την Παρασκευή στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και στη Κεντρική Μακεδονία θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα έχουμε λιακάδα και από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε έντονα φαινόμενα στα βόρεια της χώρας.

Το βράδυ ο καιρός θα ηρεμήσει, αλλά θα συνεχίσει να βρέχει στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Η θερμοκρασία στην νότια Κρήτη θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, ενώ στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 30 έως 33 βαθμούς.

Στην Αττική από το πρωί θα έχουμε ηλιοφάνεια και από το μεσημέρι και μετά θα βγάλει κάποια σύννεφα γύρω από την Πάρνηθα. Η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη επίσης από το πρωί θα έχουμε ήλιο αλλά από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε αστάθεια και μπόρες. Η θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς.

Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις την Παρασκευή - Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, αλλά και στα κεντρονότια τμήματα του Αιγαίου θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στα βορειότερα τμήματα της χώρας οι νεφώσεις θα πυκνώσουν, ενώ στη Μακεδονία και στη Θράκη ο καιρός θα είναι άστατος, με μπόρες, βροχές και καταιγίδες.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 2-3 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα πυκνώσουν, ενώ στις γύρω ορεινές περιοχές θα σημειωθούν βροχές. Η θερμορκασία θα κυμαίνεται από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοθ πνέουν 2-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Επιμένει η ζέστη μέχρι και αύριο

Για σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου η μέρα ξεκινά με πολύ καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές. Κάποιες τοπικές συννεφιές κάνουν την εμφάνισή τους στο Ιόνιο, χωρίς όμως κάτι ιδιαίτερο.

Παρόλα αυτά, καθώς θα πηγαίνουμε προς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και με έμφαση τα βόρεια, βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας, αναμένουμε αστάθεια, οπότε και θα δημιουργηθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή 27/5

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στη Μακεδονία και τη Θράκη όμβροι και σποραδικές καταιγίδες από τις προμεσημβρινές ώρες.

Τα φαινόμενα είναι πιθανό, κατά τόπους να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και πιθανώς της δυτικής Στερεάς.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα σταματήσουν.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share