Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια μέσα στο ΑΠΘ μετά το τέλος της φοιτητικής πορείας

Ένταση στο πανεπιστήμιο

26 Μαΐου 2022 22:24
Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια μέσα στο ΑΠΘ μετά το τέλος της φοιτητικής πορείας
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης εντός του ΑΠΘ, καθώς μία ομάδα που αποσπάστηκε από την πορεία που ολοκληρώθηκε νωρίτερα στην Καμάρα και τους γύρω κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, κατευθύνθηκε στο εσωτερικό του Αριστοτελείου και συγκεκριμένα έξω από το Τμήμα της Δασολογίας.

Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες, μάρμαρα αλλά και πυροτεχνήματα εναντίον των αστυνομικών που περιφρουρούν τις εργασίες. Οι άνδρες των ΜΑΤ κυνήγησαν τους κουκουλοφόρους που είχαν ορμητήριο τους θάμνους, αλλά και διάφορα άλλα σημεία από όπου συνέχισαν να πετούν πέτρες και μολότοφ.

επεισόδια ΑΠΘ
(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Στο σημείο έφτασε και ο «Αίαντας» το ειδικό όχημα της Αστυνομίας που εκτοξεύει νερό, προκειμένου η αστυνομία να απωθήσει τους νεαρούς.

H oμάδα των αντιεξουσιαστών ξεκίνησαν να επιτίθενται μέσα από τον χώρο του ΑΠΘ με πέτρες, ξύλα, ακόμα και με βόμβες μολότοφ, καθώς και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους προς τις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν το πλήθος.

Σημειώνεται πως η ένταση είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα μεταξύ των δυνάμεων της Αστυνομίας και μερίδας των διαδηλωτών, εξαιτίας του τραυματισμού ενός φοιτητή του ΤΕΦΑΑ, ενώ συνεχίστηκαν μετά το πέρας της πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Έχασε την ακοή του ο τραυματίας φοιτητής στη Θεσσαλονίκη

Την ακοή του φαίνεται πως έχασε ο φοιτητής που τραυματίστηκε από κρούτου λάμψης κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο ΑΠΘ. Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύεται ο 21χρονος φοιτητής, από την έκρηξη που έγινε δίπλα του, έχασε από το ένα αυτί την ακοή του.

Οι γιατροί περιμένουν να δουν αν ο τραυματισμός θα είναι μόνιμος ή αν θα περάσει με την πάροδο του χρόνου. Στον 21χρονο φοιτητή οι γιατροί έκαναν επίσης ράμματα στο κεφάλι. Πάντως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι η βιβλιοθήκη θα γίνει κανονικά στο ΑΠΘ, τονίζοντας ότι η Αστυνομία θα επεμβαίνει όπου χρειάζεται.

Την ίδια ώρα, οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης καλούν σε συλλαλητήριο καταγγελίας της αστυνομικής βίας στο πανεπιστήμιο ενώ η ΚΝΕ κάνει λόγο για εν εξελίξει κρατικό σχέδιο επιβολής της πανεπιστημιακής αστυνομίας και «συντεταγμένο σχέδιο καταστολής», το οποίο - όπως τονίζει - «δεν θα περάσει».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share