Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αττική: Στο «κόκκινο» οι δρόμοι! «Μπλακ άουτ» στον Κηφισό - Που εντοπίζονται προβλήματα (photo)

«Στενάζει» το κέντρο - Ποιους δρόμους να αποφύγετε

26 Μαΐου 2022 09:51
Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αττική: Στο «κόκκινο» οι δρόμοι! «Μπλακ άουτ» στον Κηφισό - Που εντοπίζονται προβλήματα (photo)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κυκοφοριακό κομφούζιο στην Αττική: Με προβλήματα διεξάγεται και σήμερα Πέμπτη (26/5) η κυκλοφορία των οχημάτων στην πρωτεύουσα, καθώς η κίνηση είναι αυξημένη σε αρκετούς δρόμους της Αθήνας. Ενώ, μια νέα γραμμή Μετρό που θα ενώνει το Θησείο με το Φάληρο και το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» αναμένεται να αποκτήσει η Αθήνα.

Μεγάλη συμφόρηση υπάρχει στη Λεωφόρο Κηφισού, ειδικά στο ρεύμα της ανόδου στο ύψος του Περιστερίου, ενώ μποτιλιάρισμα υπάρχει και στην κάθοδο, στο ύψος της Μεταμόρφωσης.

Πυκνή ροή των οχημάτων και καθυστερήσεις παρατηρούνται στη Λεωφόρο Αθηνών, ενώ αργά κινούνται τα οχήματα και στην Ιερά Οδό. Καθυστερήσεις υπάρχουν και στη Λεωφόρο Κηφισίας, ενώ στο κόκκινο είναι και αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Χάρτης με την κίνηση στους δρόμους της Αττικής

Καιρός σήμερα 26/5: Πρώτο κύμα καύσωνα! Θερμή «γλώσσα» από την Αφρική θα σαρώσει τη χώρα - «Καμπανάκι» από τους Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχο Μαρουσάση

Καιρός σήμερα 26/5: Έρχεται σήμερα το πρώτο κύμα ζέστης για το φετινό καλοκαίρι, που θα ανεβάσει στα ύψη τον υδράργυρο. Μάλιστα σε κάποιες περιοχές της χώρας, όπως στη Θεσσαλία θα επικρατήσει καύσωνας, με το θερμόμετρο να φτάνει στους 37 βαθμούς, με τους Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχο Μαρουσάκη να κρούουν καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Ενώ, κάτι «περίεργο» μέσα στο επόμενο 2μηνο «βλέπουν» τα μερομήνια.

Σάκης Αρναούτογλου: Ζέστη και υγρασία - Πού θα δείξει 37 βαθμούς ο υδράργυρος

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου από το πρωί της Πέμπτης θα έχουμε ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την χώρα, ενώ η αφρικανική σκόνη θα κάνει την εμφάνισή της.

Από το μεσημέρι και μετά όμως στους ορεινούς όγκους θα έχουμε μπόρες ίσως και καταιγίδες. Θέλει πάντως προσοχή στο ορεινά της βόρειας και ανατολικής Ελλάδας γιατί υπάρχουν ενδείξεις για χαλάζι. Το βράδυ οι μπόρες αναμένονται στην κεντρική Μακεδονία. Η θερμοκρασία την Πέμπτη αναμένεται στους 34-35 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο στους 28-29.

Στην Αττική από το πρωί θα έχουμε ήλιο και συννεφιές στα ορεινά της Πάρνηθας. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ήλιο από το πρωί και το βράδυ υπάρχουν ενδείξεις να γίνει η αστάθεια μεγαλύτερη στα βόρεια της περιφέρειας. Η θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς.

Την Παρασκευή η μέρα θα ξεκινήσει καλά με ηλιοφάνεια και κάποιες μπόρες στους ορεινούς όγκους της βόρειας Ελλάδας. Η θερμοκρασία στους 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Το Σάββατο θα μας πλησιάσει μια νέα διαταραχή με σύννεφα στη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα σε Ήπειρο και Επτάνησα δεν αποκλείεται να δώσουν και μια λασποβροχή. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στους 34 βαθμούς.

Την Κυριακή τα σύννεφα θα κατευθυνθούν προς τα ανατολικά, ενώ μετά το μεσημέρι θα έχουμε μπόρες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία από 32 στα κεντρικά ηπειρωτικά και στους 37 στην Κρήτη, ενώ στα δυτικά στους 24.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα βελτιωθεί παντού και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 31 βαθμούς.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Στους 35 με 37 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα

Ζέστη στην Αττική με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 35 με 36 βαθμούς σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Εξαιρετικός ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τους ανέμους 3-4 μποφόρ και τον υδράργυρο να προσεγγίζει τους 35 βαθμούς.

Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές την Παρασκευή και το Σάββατο. Ο καιρός θα αλλάξει την Κυριακή και τη Δευτέρα με καταιγίδες και χαλάζι. Η αστάθεια δεν θα κρατήσει πολύ και οι υψηλές θερμοκρασίες θα επανέλθουν από την Τρίτη 31/5.

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 - Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και, κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στις περιοχές που δεν επηρεάζονται από τις θαλάσσιες αύρες, κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στα νησιά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Ανεμοι: Ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου.
  • Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου μέχρι 33 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share