Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022

«Αφόρητος καιρός με ζέστη και υγρασία, η θερμοκρασία μέχρι...» - «Καμπανάκι» του Σάκη Αρναούτογλου

Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου

25 Μαΐου 2022 21:02
«Αφόρητος καιρός με ζέστη και υγρασία, η θερμοκρασία μέχρι...» - «Καμπανάκι» του Σάκη Αρναούτογλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το «καμπανάκι» για τον καιρό χτυπά ξανά ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος βλέπει αρκετή ζέστη μέχρι την Κυριακή (29/5) τουλάχιστον, αφού η αφρικανική σκόνη και η υγρασία θα δημιουργήσουν δύσκολες συνθήκες, με τον Θοδωρή Κολυδά επίσης να αναφέρεται σε μίνι καύσωνα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, από το πρωί της Πέμπτης (26/5) θα έχουμε ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την χώρα, ενώ η αφρικανική σκόνη θα κάνει την εμφάνισή της.

Από το μεσημέρι και μετά όμως στους ορεινούς όγκους θα έχουμε μπόρες ίσως και καταιγίδες. Θέλει πάντως προσοχή στο ορεινά της βόρειας και ανατολικής Ελλάδας γιατί υπάρχουν ενδείξεις για χαλάζι. Το βράδυ οι μπόρες αναμένονται στην κεντρική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη αναμένεται στους 34-35 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο στους 28-29.

Στην Αττική από το πρωί θα έχουμε ήλιο και συννεφιές στα ορεινά της Πάρνηθας. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ήλιο από το πρωί και το βράδυ υπάρχουν ενδείξεις να γίνει η αστάθεια μεγαλύτερη στα βόρεια της περιφέρειας. Η θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς.

Η εξέλιξη στις επόμενες μέρες

Την Παρασκευή (27/5) η μέρα θα ξεκινήσει καλά με ηλιοφάνεια και κάποιες μπόρες στους ορεινούς όγκους της βόρειας Ελλάδας. Η θερμοκρασία στους 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Το Σάββατο (28/5) θα μας πλησιάσει μια νέα διαταραχή με σύννεφα στη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα σε Ήπειρο και Επτάνησα δεν αποκλείεται να δώσουν και μια λασποβροχή. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στους 34 βαθμούς.

Την Κυριακή τα σύννεφα θα κατευθυνθούν προς τα ανατολικά, ενώ μετά το μεσημέρι θα έχουμε μπόρες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία από 32 στα κεντρικά ηπειρωτικά και στους 37 στην Κρήτη, ενώ στα δυτικά στους 24.

Τη Δευτέρα (30/5) ο καιρός θα βελτιωθεί παντού και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 31 βαθμούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share