Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Τέλος οι μάσκες από τα σχολεία - Η μοναδική εξαίρεση όπου θα είναι υποχρεωτικές

Όλα όσα αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων

25 Μαΐου 2022 16:24
Τέλος οι μάσκες από τα σχολεία - Η μοναδική εξαίρεση όπου θα είναι υποχρεωτικές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αίρεται από η υποχρεωτικότητα της μάσκας στην εκπαίδευση από 1η Ιουνίου τόσο για μαθητές όσο και για δασκάλους σε όλες τις σχολικές βαθμίδες και στα Πανεπιστήμια, όπως αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 24/05.

Που θα παραμείνει υποχρεωτική

Η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική μόνο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, πράγμα που σημαίνει πως μόνο τα παιδιά και οι δάσκαλοι των Δημοτικών θα βγάλουν τις μάσκες τους από πρώτη του Ιούνη τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται πως απόφαση για την κατάργηση της μάσκας στα πλοία δεν ελήφθη από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Τέλος οι μάσκες από τα σχολεία - Η μοναδική εξαίρεση όπου θα είναι υποχρεωτικές

Όλοι οι χώροι που βγαίνει η μάσκα

Σημειώνεται πως πριν μία εβδομάδα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε το τέλος στη χρήση της μάσκας μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους. Από τις 15 Σεπτεμβρίου το μέτρο θα επανεξεταστεί.

Η μάσκα θα είναι προαιρετική για όλους τους κλειστούς χώρους του εμπορίου αλλά και για τα μέσα μεταφοράς που έχουν αριθμημένες θέσεις. Η άρση του μέτρου αφορά και του εργαζόμενους σε αυτούς τους χώρους.

Η μάσκα παραμένει στα ΜΜΜ των αστικών συγκοινωνιών (μετρό, λεωφορείο, ΗΣΑΠ). Υποχρεωτική θα είναι και στα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές Υγείας, όπως τα γηροκομεία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share