Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 25/5: 35άρια θα χτυπήσει ο υδράργυρος! Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχου Μαρουσάκη για «κύμα» ζέστης - Οι περιοχές που θα «ψηθούν» (Video)

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

25 Μαΐου 2022 07:42
Καιρός σήμερα 25/5: 35άρια θα χτυπήσει ο υδράργυρος! Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχου Μαρουσάκη για «κύμα» ζέστης - Οι περιοχές που θα «ψηθούν» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα 25/5: Η ζέστη από σήμερα Τετάρτη θα αρχίσει να γίνεται αισθητή στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τους Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιούν για «κύμα» ζέστης. Ενώ, κάτι «περίεργο» μέσα στο επόμενο 2μηνο «βλέπουν» τα μερομήνια.

Σάκης Αρναούτογλου: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και υγρασία - Πότε αλλάζει το σκηνικό

Σήμερα Τετάρτη (25/5), ομίχλες αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους προς το ξημέρωμα κυρίως κοντά σε ακτές και θάλασσες. Ο «θαλάσσιος καπνός» όπως ονομάζεται, θα κάνει την εμφάνισή του σε περιοχές των Επτανήσων, στις ακτές της Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Κυκλάδων, ίσως και σε ορισμένες περιοχές των Δωδεκανήσων, σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωροόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

Στην υπόλοιπη χώρα, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και θα κυλήσει με έτσι, ενώ μετά το μεσημέρι, θα συννεφιάσει στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας καθώς και της Θράκης και ενδέχεται να σημειωθούν μπόρες ή και καταιγίδες.

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια ενώ δεν αποκλείεται στις ακτές της να σχηματιστούν κάποιες ομίχλες τοπικού χαρακτήρα. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο ενώ μετά το μεσημέρι κάποια σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους στους ορεινούς όγκους και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Η Πέμπτη θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια ενώ κάποια σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές ώρες δίνοντας μάλιστα και κάποιες μπόρες. Παράλληλα, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Την Παρασκευή, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, κάποια σύννεφα θα πυκνώσουν στα βόρεια - βορειοανατολικά τις θερμές ώρες της ημέρας με αποτέλεσμα στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης να σημειωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.

Το Σάββατο, η συννεφιά επιμένει στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια. Στα ορεινά της Θεσσαλίας, της δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης αναμένονται μπόρες οι οποίες δεν αποκλείεται να είναι έντονες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος.

Όπως τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου, την Κυριακή, ένα σύστημα από την κεντρική Μεσόγειο, θα αρχίσει να επηρεάζει τα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια με λασποβροχή και τοπικές μπόρες ενώ ο κύριος όγκος των φαινομένων θα σημειωθεί από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σήμερα

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες αλλά και ζέστη θα κυλήσει η σημερινή ημέρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη 25/5

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται σήμερα, Τετάρτη (25/5) τις περισσότερες ώρες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μικρής έντασης και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα στους 32 με 35 βαθμούς και στη νησιωτική Ελλάδα στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός ανά περιοχή από την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Ασθενείς και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τις μεσημβρινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
  • Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου μέχρι 32 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στην ανατολική Πελοπόννησο μέχρι 33 βαθμούς.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share