Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (25/5)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

25 Μαΐου 2022 07:12
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (25/5)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Τετάρτη 25/5! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή του Mega "Κοινωνία Ώρα Mega". Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση της Πάτρας, με νέα στοιχεία να έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας γύρω από το θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου.

Ευλογιά των πιθήκων: Ποιοι θα εμβολιαστούν - Τι θα ισχύει με τις στενές επαφές των κρουσμάτων

Ευλογιά των πιθήκων: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, στη συνεδρίαση της Τρίτης 24/05 αποφάσισε τη χορήγηση εμβολίου σε υγειονομικούς, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων.

Επίσης, θα εμβολιάζονται και οι στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν συστήνεται ο οριζόντιος εμβολιασμός του πληθυσμού. Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα δεν έχει καταγραφεί κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου, ωστόσο ο ΕΟΔΥ είναι σε πλήρη επιφυλακή.

“Είμαστε απλά σε εγρήγορση” τόνισε στο Mega ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, υπογραμμίζοντας πως εμβόλια υπάρχουν σαν στρατηγικά αποθέματα μέσω της ΕΕ.

“Δεν προβλέπεται εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού. Αυτό που ενδεχομένως να προβλεφθεί είναι να προσφερθεί ένα εμβόλιο στις στενές επαφές, και των γύρω επαφών , είναι το λεγόμενο ring vaccination, και αυτό εφαρμόζεται και στο Ηνωμένο Βασίλειο” εξήγησε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share