Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Τουρκία στέλνει ερευνητικό πλοίο στην καρδιά του Αιγαίου

Όλες οι πληροφορίες

24 Μαΐου 2022 20:34
Η Τουρκία στέλνει ερευνητικό πλοίο στην καρδιά του Αιγαίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά την ευθεία επίθεση που εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κορύφωσε κατακόρυφα τις εντάσεις.

Η Τουρκία ωστόσο δεν παραμένει μόνο στο επίπεδο ρητορικής, καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, με μια ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, στέλνει το ερευνητικό σκάφος «ΓΙΟΥΝΟΥΣ» με παράνομη NAVTEX στην καρδιά του Αιγαίου.

Η NAVTEX, που έχει διάρκεια δύο ημερών ξεκινώντας από αύριο, κινείται στο τρίγωνο Άη Στράτη – Λέσβου – Χίου και νοείται ως μια στρατηγική κίνηση της Τουρκίας που σε κάθε περίπτωση ανεβάζει την ήδη τεταμένη ένταση.

Μόνο σήμερα σημειώθηκαν 29 παραβιάσεις του ελληνικού FIR από 11 τουρκικά αεροσκάφη, ενώ την ίδια ώρα, πάνω από τα Ίμια, πετούσε ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) το οποίο παρακολουθούσε τις κινήσεις του ελληνικού στόλου.

Την ίδια στιγμή στα βόρεια σύνορα του Έβρου, η Τουρκία έστειλε τέσσερα πλωτά σκάφη με 150 μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ενισχύεται η Αθήνα

Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, η Αθήνα ενισχύει τις αμυντικές της συμφωνίες.

Σήμερα έφτασε εκτάκτως στην Αθήνα κλιμάκιο από το αμερικανικό Πεντάγωνο προκειμένου να ξεκινήσουν συνομιλίες σχετικά με τα F-35.

Το κλιμάκιο θα παραμείνει στη χώρα μας τρεις ημέρες κατά τις οποίες θα συζητηθούν τόσο οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα όσο και η προμήθεια των F-35.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share