Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Φρίκη στην Θεσσαλονίκη: Γιαγιά κόντεψε να πεθάνει μετά από υπηρεσίες αισθητικής – Της άρπαξαν 63.000 ευρώ

Στην υπόθεση εμπλέκονται ιδιοκτήτης και εργαζόμενοι της εταιρείας

23 Μαΐου 2022 11:19
Φρίκη στην Θεσσαλονίκη: Γιαγιά κόντεψε να πεθάνει μετά από υπηρεσίες αισθητικής – Της άρπαξαν 63.000 ευρώ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, διακριβώθηκε η κατά περίπτωση τέλεση των αδικημάτων της απάτης, της επικίνδυνης ή βαριάς σωματικής βλάβης και της υπεξαίρεσης σε βάρος δύο γυναικών ηλικίας 74 και 78 ετών.

γιαγια-απατη

Στην υπόθεση εμπλέκονται ιδιοκτήτης και εργαζόμενοι εταιρείας παροχής υπηρεσιών αισθητικού χαρακτήρα, σε βάρος των οποίων, κατά περίπτωση, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Δείτε επίσης: Νέα απάτη στα κινητά όλων: Αν απαντήσετε σ' αυτό τον αριθμό στο κινητό θα πληρώσετε μέχρι και 40.000 ευρώ!

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, η πρώτη εκ των δύο γυναικών, στο πλαίσιο υπηρεσιών που τις παρασχέθηκαν από εργαζόμενους της προαναφερόμενης εταιρείας, υπέστη σοβαρές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ενώ ζημιώθηκε οικονομικά (63.000 ευρώ) καθώς ακολούθησε μία σειρά θεραπειών που της προτάθηκε, καθώς πείσθηκε ότι όφειλε να τις κάνει.

Αναφορικά με τη δεύτερη γυναίκα, τρεις εκ των προαναφερόμενων δραστών, εμπλέκονται σε παράνομη κατακράτηση χρηματικού ποσού που αντιστοιχούσε σε προπληρωμένα από την ίδια και ανεκτέλεστα προγράμματα θεραπειών.

Το συνολικό περιουσιακό όφελος που αποκομίσθηκε παράνομα από τις δύο περιπτώσεις, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 87.820 ευρώ. Τη δικογραφία σχημάτισαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

γιαγια-απατη

«Καμπανάκι» από την ΕΛΑΣ: Μεγάλες απάτες σε βάρος ξενοδόχων και βενζινοπωλών - Έτσι προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα

Καμπανάκι χτυπά η Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά τα περιστατικά απάτης που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, όπου επιτήδειοι εξαπατούν ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και πρατηρίων υγρών καυσίμων, αποσπώντας σημαντικά χρηματικά ποσά από τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Το ΥΠΡΟΠΟ συνιστά στους πολίτες να μην καταχωρούν όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης της ηλεκτρονικής τους τραπεζικής σε ιστοσελίδες ή φόρμες που ανοίγουν μέσω υπερσυνδέσμων (links) και να μην κοινοποιούν σε άλλα άτομα τους προσωπικούς τους κωδικούς (ΡΙΝ) ή τους κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών.

Συνήθως οι δράστες, για να εξαπατήσουν τα θύματά τους, εκμεταλλεύονται τις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπου χρησιμοποιούν προσχήματα με αφορμή την τουριστική περίοδο καθώς και την άνοδο στις τιμές των καυσίμων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share