Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (23/5)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

23 Μαΐου 2022 07:54
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (23/5)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Δευτέρα 23/5! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή του Open "Ώρα Ελλάδος". Την ίδια στιγμή, συναγερμό έχει προκαλέσει στις Αρχές η ευλογιά των πιθήκων.

Καιρός σήμερα 23/5: Εβδομάδα... καύσωνα με 35άρια - Έκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου και Καλλιάνου

Καιρός σήμερα: Μια εβδομάδα καύσωνα έρχεται στην χώρα μας για τα δεδομένα της εποχής, αφού η θερμοκρασία θα «σκαρφαλώσει» ακόμη περισσότερο, ξεπερνώντας και τους 35 βαθμούς.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Δευτέρα (23/5) αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις, μετά τη ζέστη του Σαββατοκύριακου. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 11 έως 30 με 33 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 14 έως 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, που το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και στα γύρω ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Η κλιμάκωση που βλέπει ο Αρναούτογλου

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, στα ηπειρωτικά της χώρας θα έχουμε 30 με 32 βαθμούς και την Τρίτη θα παραμείνει στους 30-31 βαθμούς. Την Τετάρτη όμως 25/5 ίσως η θερμοκρασία φτάσει ακόμη και στους 35 βαθμούς στη Δυτική και ηπειρωτική χώρα.

Για 40άρια προειδοποιεί ο Καλλιάνος

«Ετοιμαστείτε για ζέστη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος, τονίζοντας ότι υπάρχει πιθανότητα σε κάποιες περιοχές της χώρας η θερμοκρασία να αγγίξει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ολοένα και πιο καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες θα βιώνουμε από εδώ και πέρα, με τους πρώτους καύσωνες να μας «χτυπούν» την πόρτα μία ανάσα πριν υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι όλες τις επόμενες ημέρες θα σημειώνονται απογευματινές μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες στα πιο ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, κατά τα άλλα, οι συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα είναι καλοκαιρινές.

Ουσιαστικά μέχρι την προσεχή Τρίτη ή θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά θα αγγίζει καθημερινά τους 31-32°C και τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω. Από την Τετάρτη όμως και στη συνέχεια ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει παραπάνω λόγω της έλευσης θερμότερων αερίων μαζών.

Φαίνεται ότι σταδιακά, από την Τετάρτη και έπειτα, θερμότερες αέριες μάζες από τη βόρειας Αφρική θα περάσουν πάνω από τη Μεσόγειο και θα επισκεφτούν και τη χώρα μας, ανεβάζοντας αισθητά τον υδράργυρο σε τιμές κατά 7-8°C πιο πάνω από τις φυσιολογικές για την εποχή.

Οι περιοχές που θα επικρατήσει περισσότερη ζέστη από την ερχόμενη Τετάρτη και έπειτα, με τον υδράργυρο εκεί να αγγίζει τους 36-37°C (και τοπικά είπαμε και παραπάνω) είναι οι ακόλουθες:

Κεντρική Μακεδονία

Θεσσαλία

Ανατολική Στερεά (και τμήμα της Αττικής)

Εύβοια

Ανατολική Πελοπόννησος

Ίσως και Δυτική Στερεά (μικρή πιθανότητα)

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share