Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Διάψευση για ΕΔΕ στο Καραμανδάνειο γύρω από το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας (video)

Το φιαλίδιο έχει ήδη μεταφερθεί σε ειδικά εργαστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

22 Μαΐου 2022 20:11
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Διάψευση για ΕΔΕ στο Καραμανδάνειο γύρω από το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας (video)
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καμιά ΕΔΕ δεν έχει διαταχθεί για το θέμα του φιαλιδίου με το αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, σύμφωνα με τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με το tempo24.news, η διοίκηση διαψεύδει την είδηση που κυκλοφορεί από το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη (19/5) και έπειτα από μήνες που η υπόθεση με τα νεκρά παιδιά της Πάτρας συγκλονίζει τη χώρα και έχει γίνει θέμα από μεγάλα δίκτυα του εξωτερικού, έγινε γνωστό ότι βρέθηκε σε ψυγείο του Καραμανδανείου νοσοκομείου ένα φιαλίδιο με αίμα με αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας. Το δείγμα αίματος είχε ληφθεί στις 8 Απριλίου 2021, όταν το άτυχο κοριτσάκι είχε μπει στο νοσοκομείο με σπασμούς, όπως δήλωνε η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νοσοκομείο βρήκε τελικά το φιαλίδιο με το αίμα, έπειτα από έγγραφο της 18ης ανακρίτριας από την Αθήνα, στο οποίο ζητούνταν να ερευνηθούν τα πάντα και να βρεθεί οποιοδήποτε βιολογικό υλικό είτε αίμα είτε ούρα είτε οτιδήποτε άλλο. Έτσι βρέθηκε το φιαλίδιο μέσα σε ένα ψυγείο που φυλάσσονται δείγματα με αίμα ασθενών, στην παιδιατρική κλινική.

Το φιαλίδιο έχει ήδη μεταφερθεί σε ειδικά εργαστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με την ελπίδα να οδηγήσει την έρευνα ένα βήμα παρακάτω για το τι συνέβη στο άτυχο κοριτσάκι που τελικά, οδηγήθηκε στο θάνατο. Σύμφωνα με το tempo24 πάντως, δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ με εντολή του υπουργείου Υγείας.

Πάντως, όπως έχει πει ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναμένεται να ζητήσει να γίνει εξέταση DNA για να διαπιστωθεί ότι όντως πρόκειται για αίμα της μικρής Τζωρτζίνας, καθώς η 33χρονη μητέρα αμφισβητεί το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας, για το θάνατο της οποίας κατηγορείται.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share